Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Όλα τα κόμματα που προβάλουν την ανάγκη για Εθνικό νόμισμα μπαίνουν στη Βουλή! (Δημοσκόπηση)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Όλα τα κόμματα της Δραχμής μπαίνουν στη Βουλή! (ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ)Πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές για τα κόμματα που υποστηρίζουν τη δραχμή – μπαίνουν και τα τρία στην ευρωβουλή.
dimoskopisi

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.100 ατόμων στο διάστημα 4-23 Νοεμβρίου στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης (πληθυσμός περίπου 4 εκ.) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο...
Αθηνών, Τμήμα Στατιστικής Επιστήμης, με υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά και δημοσιεύθηκε στο δελτίο ειδήσεων του «ΕΨΙΛΟΝ» την Πέμπτη 28/11/13.
Θεωρείτε ότι η παραμονή στο ευρώ είναι μονόδρομος;
Ναι 50 % Αθήνα 51% Θεσσαλονίκη
Όχι 40% Αθήνα 38% Θεσσαλονίκη
Δε γνωρίζω, δεν απαντώ 10 % Αθήνα 11% Θεσσαλονίκη
Αν αύριο γινόταν δημοψήφισμα, θα ψηφίζατε υπέρ:
Της παραμονής μας στο ευρώ 54 % Αθήνα 54% Θεσσαλονίκη
Της επιστροφής στη δραχμή 36 % Αθήνα 37% Θεσσαλονίκη
Δε γνωρίζω δεν απαντώ 10% Αθήνα 9% Θεσσαλονίκη
Τα αναμφιβόλως αντικειμενικά δημοκοπικά ευρήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προαναγγέλλουν ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, αφού δείχνουν σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης κατά του ευρώ και υπέρ της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα. Και το σημαντικότερο, σηματοδοτούν καθαρή πρόθεση ψήφου στα τρία κόμματα που υποστηρίζουν τη μετάβαση στη δραχμή ( ΣΧΕΔΙΟ Β, ΔΡΑΧΜΗ, ΕΠΑΜ), με προοπτική βέβαιης εισόδου στη Βουλή και των τριών.
Το ΕΠΑΜ έχει δραστηριοποιηθεί από το 2011, έτος στο οποίο συμμετείχε στις εκλογές και διατηρεί σχέσεις με φορείς όπως το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Η Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ, ιδρύθηκε το Μάίο του 2013 και διατηρεί σχέσεις με το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, το οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί στην έρευνα.
Επισημαίνεται ότι, η μεγάλη μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ της δραχμής, έχει συντελεστεί κυρίως μέσα στον τελευταίο χρόνο. Όπως φαίνεται και από την έρευνα της Public Issue , το Σεπτέμβριο του 2012, υπέρ του ευρώ τοποθετείται το 67% των πολιτών και κατά το 31%. Το Σεπτέμβριο του 2013, υπέρ του ευρώ τοποθετείται το 51% και κατά το 47%. Ακόμα πιο ανατρεπτική είναι η γνώμη των πολιτών για την Ευρωπαϊκή 'Ένωση. Το 2012, υπέρ της Ε.Ε. τοποθετείται το 52% και κατά το 44%. Το 2013, υπέρ της Ε.Ε. είναι το 43% και κατά το 55%.
Οι ανατρεπτικές αυτές τάσεις επιβεβαιώνονται από όλες τις έρευνες, ευρήματα και ενδείξεις και αναμένεται να διευρυνθούν στο άμεσο μέλλον. Οι ίδιες τάσεις, μπορεί να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο, όταν υπάρξει στοιχειώδης ισοτιμία στην προβολή των εκατέρωθεν απόψεων στα κεντρικά ΜΜΕ.
Η ανάπτυξη επιχειρημάτων για την έξοδο από το ευρώ, εκτός των άλλων, αναμφίβολα ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Τρόικα, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων.
Όμως, ο αποκλεισμός από τα κεντρικά ΜΜΕ συγκροτημένων πολιτικών φορέων που υποστηρίζονται συνολικά τουλάχιστον από το 17 % του ελληνικού λαού και χωριστά του καθένα από 4-6,5%, συνιστά παραβίαση βασικών κανόνων του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αυτός ο αποκλεισμός αποτελεί μορφή δημοκρατικής παρεκτροπής και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί.

από το "tsantiri.gr" μέσω του "Το Χωνί"
Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Ε.Πα.Μ.: Διεθνής Συνάντηση για το χρέος, το Εθνικό νόμισμα, τη Δημοκρατία

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ & ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σάββατο 30 Νοεμβρίου & Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) διοργανώνει Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα με θέμα «Χρέος, Εθνικό νόμισμα και Δημοκρατία» στις 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου 2013στο ‘Ciné Κεραμεικός’ (Kεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, στάση μετρό: Κεραμεικόςμε συμμετοχή οικονομολόγων, ιστορικών, ακτιβιστών, δημοσιο-γράφων και πολιτικών προσωπικοτήτων και κινημάτων απ’όλον τον κόσμο.
Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα συνάντηση με τέτοιο θέμα και στόχο έχει - εκτός από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας - την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για το πώς το χρέος, το οποίο σε συνδυασμό με την αδυναμία κοπής εθνικού νομίσματος στο πλαίσιο της ευρωένωσης οδηγεί στην κατάλυση της δημοκρατίας, την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας  και εν τέλει στην εξαθλίωση.  
Τις ολέθριες συνέπειες του συνδυασμού αυτών των στοιχείων βιώνει σήμερα η Ελλάδα.  Οι ομιλητές με τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις τους θα αναδείξουν τις πτυχές του ίδιου προβλήματος για τις χώρες τους και  θα μας πληροφορήσουν για τους τρόπους αντίδρασης  που προτείνουν.

Συμμετέχουν:

Hördur Torfason: ακτιβιστής, καλλιτέχνης, εμπνευστής και επικεφαλής της «ειρηνικής....
ισλανδικής επανάστασης» του 2008. Όταν η ισλανδική οικονομία κατέρρευσε, ο Torfason στεκόταν επί μήνες μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου και ρωτούσε δύο απλές ερωτήσεις: «τι συνέβη στην χώρα μας» και «τι πρόκειται να κάνουμε». Σιγά σιγά σχηματίστηκε ολόκληρο λαϊκό κίνημα, το οποίο εξανάγκασε σε παραίτηση και δίκη την κυβέρνηση της Ισλανδίας καθώς και των επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και της εθνικής τράπεζας, την μονομερή ακύρωση του ισλανδικού χρέους και την δημιουργία νέου Συντάγματος.
François Asselineau: Γάλλος πολιτικός επικεφαλής του κινήματος Union Populaire Républicaine (=Δημοκρατική Λαϊκή Ένωση) , το οποίο προτείνει την μονομερή αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ. Ο Asselineau έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας από το 2004 μέχρι το 2006. Έκτοτε οργώνει την Γαλλία με διαλέξεις και ομιλίες, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τον κίνδυνο που συνεπάγεται για την Γαλλία και την Ευρώπη το ενιαίο νόμισμα και το «πολιτικό apartheid» των Βρυξελών.
Antonino Galloni: οικονομολόγος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Πρόνοιας και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Ο Galloni δίδαξε επίσης βιομηχανική οικονομία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Μοδένα καθώς και στο Ελεύθερο Διεθνές Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Σπουδών (LUISS) της Ρώμης.
Pedro Montes: οικονομολόγος, μέλος της κίνησης Socialismo 21. O Montes υπήρξε από τους πρώτους επικριτές του ευρώ και με το βιβλίο του «Η ημιτελής ιστορία του ευρώ» πριν από 11 χρόνια προέβλεψε τα σημερινά προβλήματα της Ευρώπης. Επί 36 χρόνια εργάστηκε στο Κέντρο Ερευνών της Τράπεζας της Ισπανίας. Σήμερα συμμετέχει στις λαϊκές συνελεύσεις πολλών πόλεων της Ισπανίας αναλύοντας την ανάγκη επιστροφής της Ισπανίας σε εθνικό νόμισμα.
Antti Pesonen: ακτιβιστής, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος της Ανεξαρτησίας Φινλανδίας, το οποίο τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Φινλανδίας από την ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ.  
Carlo Sibilia: βουλευτής του Κινήματος 5 Αστέρων και γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ιταλικού Κοινοβουλίου ( παρέμβαση μέσω skype).
Pablo Erlantz & Sonia Oronoz: εκπρόσωποι του κινήματος Asociación Democracia Real Ya, το οποίο προήλθε από το «κίνημα των πλατειών της Ισπανίας» και το οποίο προωθεί μεταξύ άλλων δημοψήφισμα για την επιστροφή της Ισπανίας σε εθνικό νόμισμα.
Giacomo Bracci & Francesco Ruggieri: οικονομολόγοι, εκπρόσωποι του κινήματος ‘Economia per I citadini’, το οποίο διοργανώνει διαλέξεις για την ενημέρωση της ιταλικής κοινής γνώμης για την ανάγκη νομισματικής και η πολιτικής ανεξαρτησίας μέσω εθνικού νομίσματος και ελέγχου των τραπεζών από το Κράτος.
Mahinour El-Badrawi: νομικός, εκπρόσωπος της οργάνωσης ‘Drop Egypt’s Debt’. Πρόκειται για την οργανωμένη έκφραση πολλών κινημάτων και μεμωνομένων πολιτών της Αιγύπτου για την διαγραφή του χρέους Μουμπάρακ ύψους  35 δισεκατομύριων δολαρίων, το οποίο ‘κληροδοτήθηκε’ στον αιγυπτιακό λαό.
James Reynolds: αντιπρόεδρος του ‘ Campaign for an Independent Britain’, οργανισμού-ομπρέλλας όλων των ευρωσκεπτικιστικών κινημάτων της Βρετανίας ήδη από την δεκαετία του ’60.
Jacques Nikonoff: εκπρόσωπος του Πολιτικού Κινήματος Λαϊκής Χειραφέτησης ( Μ’ΡΕΡ) της Γαλλίας. Μετά την απόλυσή του από το εργοστάσιο μεταλλουργίας, ακολούθησε σπουδές που τον οδήγησαν μέχρι την  Εθνική Σχολή Διοίκησης. Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στις ΗΠΑ και διετέλεσε πρόεδρος της ΑTTAC France. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Παρισιού 8. Το 2011 υπήρξε ο συγγραφέας του πρώτου βιβλίου για την έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ «Να βγούμε από το ευρώ ! Να αποκαταστήσουμε την νομισματική μας κυριαρχία»
Marco Balestra: οικονομολόγος μέλος του δικτύου οικονομολόγων Eurotruffa , το οποίο ενημερώνει την ιταλική κοινή γνώμη με παρεμβάσεις, συνέδρια και ομιλίες για τις συνέπειες του ενιαίου νομίσματος για την ιταλική οικονομία.
Anthony Coughlan: καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Trinity College του Δουβλίνου και διευθυντής τoυ κέντρου έρευνας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης ΄Εθνική Πλατφόρμα’. Το κέντρο συντονίζει τις δράσεις οικονομολόγων, νομικών και άλλων επιστημόνων, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας , της δημοκρατίας και της συνεργασίας των κρατών της Ευρώπης.
Alberto Montero: οικονομολόγος, πρόεδρος του ‘Κέντρου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών -CEPS’,  πολιτικού οργανισμού που για πάνω από μία δεκαετία παρέχει τεχνικές, οικονομικές και νομικές συμβουλές στις κυβερνήσεις της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, του Ισημερινού και της Παραγουάης.
William Mallinson: ιστορικός, πρώην διπλωμάτης και καθηγητής ιστορίας, λογοτεχνίας και πολιτισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας. Είναι επίσης ερευνητής διπλωματικών εγγράφων σχετικών με τις ελληνο-βρετανικές σχέσεις και συγγραφέας πολλών βιβλίων.
Victoria Stoiciu: ακτιβίστρια και αρθρογράφος στο διαδικτυακό περιοδικό www.criticattac.ro Ρουμανίας.
Janus Putkonen: ακτιβιστής, ιδρυτής του εναλλακτικού διαδικτυακού δικτύου ενημέρωσης www.verkkomedia.org , επισήμου συνεργάτη για την Φινλανδία μέσων ενημέρωσης όπως  Russiiskaya Gazeta , Russia Today, PressTV, RIA Novosti, SANA, Prensa Latina, Fars News, Al-Manar, Ma'an News, Antiwar, Infowars, Global Research κλπ.
Artem Vasiliev: οικονομολόγος, κοσμήτωρ του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης του Βιομηχανικού και Οικονομικού Πανεπιστημίου «Συνέργεια» της Μόσχας.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν μέσω κειμένου οι  Andreas Popp & Rico Albrecht του γερμανικού Ινστιτούτου Wissensmanufaktur.
Οικοδεσπότης της συνάντησης θα είναι ο Δημήτρης Καζάκης , οικονομολόγος-αναλυτής και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Το συνέδριο, θα είναι σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία* στα ελληνικά,  ώστε το κοινό όχι μόνο να ακούει στα ελληνικά τις τοποθετήσεις και παρουσιάσεις των ομιλητών αλλά κυρίως και να συμμετέχει με ερωτήσεις και θα  μεταδίδεται ζωντανά στην διεύθυνση www.epamhellas.gr

*Η διανομή των δεκτών  θα πραγματοποιείται κατόπιν παράδοσης της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου κατά τις ώρες του συνεδρίου.


Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους.



Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στα χνάρια του Αγώνα, Όλοι μαζί για Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία




ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Όλοι στην συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 17-11-13

40 χρόνια μετά, τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τους αγώνες του σήμερα

Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία αποτέλεσε τον καταλύτη για την ανατροπή της εφτάχρονης χούντας, ο ελληνικός λαός καλείται να παλέψει ξανά για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ο αγώνας για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι πιο αναγκαίος από ποτέ, την ώρα που ο λαός μας εξαθλιώνεται βάναυσα από μία ακόμη κυβέρνηση-υπηρέτη της ξένης και ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.

Στα χνάρια του αγώνα που έδωσε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, οι λαϊκοί αγώνες του σήμερα πρέπει να αποκτήσουν ξεκάθαρο περιεχόμενο, απελευθερώνοντας τον λαό μας από τις δυνάμεις οικονομικής κατοχής και τα δεσμά του βάρβαρου συστήματος εκμετάλλευσης.

Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τους αγώνες του σήμερα.

Όλοι στην συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 17-11-13
Όλοι στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση. 


Διαβάστε περισσότερα »

Salvo5.0. SUCCEDE IN GRECIA...(2). 13/11/2013

Δείτε μαγνητοσκοπημένη την Ιταλική διαδικτυακή εκπομπή που οργανώθηκε από μέλη του κινήματος των 5 αστέρων του Bepe Grillo και ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα. Μίλησαν από το ΕΠΑΜ: ο Θ. Συμβουλόπουλος για την ΕΡΤ, ο Δ. Παπαϊωάννου για την απεργία των ΑΕΙ και ο Δ. Καζάκης για τα προτάγματα του ΕΠΑΜ και την λύση που προτείνει για να σωθεί η πατρίδα μας!

Διαβάστε περισσότερα »

Ο Δημοκρατικός πόλος είναι γεγονός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο λαός έδωσε την απάντησή του στο πολιτικό σύστημα

Την απάντησή τους, πήραν χθες το απόγευμα, κυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που βασίζουν την πολιτική τους ύπαρξη στη δήθεν αδιαφορία και μη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον της χώρας.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, παρά τις πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, οι πολίτες έδωσαν το παρών και έγιναν μάρτυρες μιας ιστορικής στιγμής, όπου εκπρόσωποι διαφορετικών δυνάμεων έδωσαν τα χέρια, και είπαν:

ΝΑΙ στην απαίτηση των Ελλήνων να ενωθούμε υπό μια σκέπη, αυτή της Δημοκρατίας και να διεκδικήσουμε τη χώρα μας.

ΝΑΙ στη δημιουργία ενός Δημοκρατικού Πόλου απέναντι στην φασιστική εκτροπή που ετοιμάζει το Συνταγματικό Τόξο.

ΝΑΙ στα αιτήματα για: Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:  ο Δημήτρης Καζάκης (Ε.Πα.Μ), ο Παναγιώτης Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και ο Βασίλης Παπαδόπουλος (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ). Το παρών έδωσε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το Αριστερό Ρεύμα, ο οποίος όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία γιατί θέλω να ακούσω τη συζήτηση όπως και μια μεγάλη μερίδα φίλων του ΣΥΡΙΖΑ».

Το Ε.Πα.Μ αισθάνεται δικαιωμένο, καθώς από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του εργάζεται με πάθος προκειμένου να γίνει κτήμα του ελληνικού λαού αλλά και πολιτικών δυνάμεων, ότι οι διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς υπάρχουν για τη δημιουργία τεχνητών εντάσεων και ψεύτικων διλλημάτων προκειμένου εκείνοι που μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, γνωρίζει, από τις δυνάμεις που διαθέτει σε όλη τη χώρα αλλά και από τις δεκάδες εκδηλώσεις με κεντρικό ομιλητή τον Γ.Γ. Δημήτρη Καζάκη σε όλη την Περιφέρεια και τα αστικά κέντρα, ότι ο λαός είναι έτοιμος, προκειμένου να ενωθεί υπό τη σκέπη ενός Μετώπου όπου όλοι οι Δημοκράτες πολίτες έχουν θέση, χωρίς ταμπέλες, με ένα στόχο: την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Για αυτό και προ ημερών απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής, που είναι κατά του Μνημονίου και των καταστροφικών πολιτικών που ακολουθούνται προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος πραγματικά Δημοκρατικός, ικανός να εργαστεί σε όλη τη χώρα για την προετοιμασία της λαϊκής κυριαρχίας.

Και το πρώτο βήμα έγινε. Σε ανοιχτή διαδικασία, μπροστά στον ελληνικό λαό, χωρίς κλειστές πόρτες ή μυστικές συμφωνίες, έγινε η αρχή για την δημιουργία μιας πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης, η οποία δεσμεύτηκε με συγκεκριμένο έργο και κοινή δράση που θα δώσει δύναμη και ηθικό στο λαό για την τελική νίκη απέναντι στο κατοχικό καθεστώς.

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2013

Από το Γραφείο Τύπου
Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μετά την στρατιωτικού τύπου επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τι;

Όλοι τη Δευτέρα, στο Πολυτεχνείο!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται έκπληξη για την επέμβαση των ΜΑΤ, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Είχε προαναγγελθεί, από την 11η Ιουνίου, όταν το σκοτάδι κατέλαβε τους τηλεοπτικούς δέκτες της Δημόσιας Τηλεόρασης, με απόφαση της συγκυβέρνησης. Η τροϊκανή χούντα εξαναγκάστηκε τελικά να δείξει, για ακόμα μια φορά, το αυταρχικό της πρόσωπο και να δώσει με τη βία των πραιτοριανών της τη χαριστική βολή στην όποια ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση εκπορεύονταν από τους λιγοστούς εργαζόμενους εκεί.
Η στρατιωτικού τύπου επέμβαση, τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο, με τις ευλογίες της Δικαιοσύνης, μόνο ως τρομοκρατική επιχείρηση εναντίον του Ελληνικού λαού μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέτοια να αντιμετωπιστεί.
Το Ε.Πα.Μ, από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, όχι με επικοινωνιακούς όρους αλλά με πράξεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης και με τη λογική ότι ο αγώνας τους πρέπει να συναντήσει τον αγώνα όλων των υπολοίπων κλάδων, σωματείων, κινημάτων και κάθε Έλληνα πολίτη που λένε ΟΧΙ στην νέα κατοχή, ώστε να σχηματιστεί ένα ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο το οποίο θα διεκδικήσει: Ελευθερία – Δημοκρατία - Δικαιοσύνη.
Κανείς δεν πρέπει να έχει ενδοιασμούς για τις προθέσεις και τα σχέδια των κυβερνώντων. Η σημερινή τρομοκρατική επέμβαση είναι μέρος του σχεδίου για την αποσταθεροποίηση της χώρας και την τρομοκράτηση των πολιτών (η αρχή έγινε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το διπλό φονικό στο Ν. Ηράκλειο, τη θεωρία των δύο άκρων, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι όποιος είναι κατά της Ε.Ε είναι εχθρός της πατρίδας, κ.α) ώστε οι κυβερνώντες με ένα ακόμη διάταγμα να καταλύσουν και τυπικά τη Δημοκρατία, επικαλούμενοι το συμφέρον της χώρας και την ασφάλεια του πολίτη.
Δεν έχουμε πλέον τα περιθώρια χρόνου. Η φασιστική εκτροπή είναι εδώ. Η οργή μας και η αγανάκτησή μας για αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας δεν μπορεί να τελειώνει με μια πορεία συμπαράστασης. Οφείλουμε, στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, να μετουσιωθεί σε κάτι πιο ουσιαστικό: Σε ένα καίριο χτύπημα κατά του καθεστώτος. Και αυτό μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να το πετύχουμε.
Το Ε.Πα.Μ, με αυτό το γνώμονα, απεύθυνε προ ημερών ανοιχτή πρόσκληση σε Κόμματα, Κινήματα και Συλλογικότητες με σκοπό τη συγκρότηση της πιο πλατειάς δημοκρατικής και πατριωτικής συσπείρωσης απέναντι στις μεθοδεύσεις του καθεστώτος και στην φασιστική εκτροπή που αυτές οδηγούν.
Την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου (οδού Πατησίων), προσωπικότητες από τον ευρύτερο δημοκρατικό-αντιμνημονιακό χώρο προσέρχονται σε ανοικτή ομιλία και συζήτηση και καλούν κάθε Έλληνα δημοκράτη, που στις κρίσιμες αυτές ώρες για την χώρα συναισθάνεται το πατριωτικό του καθήκον, να συμμετάσχει.
Στην πρώτη αυτή κοινή εκδήλωση συμμετέχουν οι:
Δημήτρης Καζάκης (ΕΠΑΜ)
Παναγιώτης Μαντάς (ΔΗΚΚΙ)
Βασίλης Παπαδόπουλος (Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»)
Γιάννης Τόλιος (Αριστερό Ρεύμα)
Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς όλους και είναι απολύτως ελεύθερη η συμμετοχή του καθένα με παρεμβάσεις, ή τοποθετήσεις.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2013

Το Γραφείο Τύπου του Ε.Πα.Μ.
Διαβάστε περισσότερα »

Το Ε.Πα.Μ. για τις εξελίξεις στην Ε.Ρ.Τ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μια νέα μαύρη σελίδα προστέθηκε σήμερα στην ιστορία της Δημοκρατίας στον τόπο μας.
Η ληστοσυμμορία των Σαμαρά-Βενιζέλου παρακολουθούσε και διαπίστωνε κάθε ημέρα που περνούσε, ότι το φρόνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ παρέμενε υψηλό. Πέντε ολόκληρους μήνες μετά το «μαύρο» στις οθόνες, η ΕΡΤ επέμενε να εκπέμπει και να προσφέρει στον ελληνικό λαό την εναλλακτική πληροφόρηση που χρειάζονταν απέναντι στα χουντοκάναλα των εργολάβων νταβατζήδων της σημερινής παρακυβέρνησης. Έτσι τα ντόπια καρακόλια της τρόικας αποφάσισαν την δια της βίας εκκένωση του ραδιομεγάρου, μόλις δύο μέρες μετά το δώρο στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, προσπαθώντας ταυτόχρονα να στρέψουν αλλού την προσοχή από τα νέα σκληρά μέτρα που η τρόικα εντέλει να εφαρμοστούν άμεσα.
Νύχτα, 4:30’ το πρωί εισέβαλαν οι πραιτωριανοί σφραγίζοντας, με τον μόνο τρόπο που αυτοί ξέρουν, την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού, δηλαδή με τη βία και τις χειροπέδες!
Οι χειροπέδες που σφράγισαν την είσοδο της ΕΡΤ αποτελεί πλέον το επίσημο σύμβολο του καθεστώτος. Ενός καθεστώτος που σταδιακά και εντέχνως, αφαίρεσε κάθε θεμελιώδη δημοκρατική πρακτική από τη διακυβέρνηση της χώρας, μετέτρεψε το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο σε "άδειο ρούχο", καταπατά βάναυσα κάθε συλλογικό, αλλά και ατομικό δικαίωμα των πολιτών, εκποιεί τη δημόσια ενώ υφαρπάζει με δόλιο τρόπο την ιδιωτική περιουσία, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και οδηγεί τους εργαζόμενους στα σύγχρονα κρεματόρια των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, ανδραποδίζοντας την κοινωνία.
Οι αγωνιζόμενοι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν έχασαν το κουράγιο τους, δεν έγιναν ριψάσπιδες, παρά την εγκατάλειψη από τις συνδικαλιστικές και τις κομματικές ηγεσίες. Συνέχισαν τον αγώνα. Δεν παραδόθηκαν. Ανάγκασαν την τροϊκανή χούντα των δωσιλόγων να χρησιμοποιήσει τη βία της παράνομης εξουσίας της, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το απεχθές πρόσωπό της.
Η πρόταση μομφής από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αρκεί, αν δεν δώσει κιόλας την ευκαιρία στο καθεστώς να ανασυνταχθεί παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από το «Κοινοβούλιο», από αυτό το Κοινοβούλιο της ντροπής και της «νομιμοποίησης» της συνταγματικής εκτροπής.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, όλον τον λαό στη πιο πλατιά δημοκρατική και πατριωτική συσπείρωση για την ανατροπή του καθεστώτος ξένης κατοχής.
Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Αθήνα 7 Νοέμβρη 2013
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.


Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Σχέδια αποσταθεροποίησης εξυφαίνει η επίσημη εξουσία

του Δημήτρη Καζάκη
Η στυγερή δολοφονία με άκρως επαγγελματικό τρόπο των δυο μελών της ΧΑ έξω από τα γραφεία του κόμματος αυτού στο Νέο Ηράκλειο, γεννά πολλά ερωτηματικά για τα αληθινά κίνητρα και τους στόχους των δραστών. Ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται για αντιφασίστες της μιας, ή της άλληw μορφής, αλλά για σεσημασμένους επαγγελματίες εκτελεστές που μόνο ο υπόκοσμος, ή το παρακράτος διαθέτει.
Το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια φάνηκε από την πρώτη στιγμή αν παρακολουθήσει κανείς τον καταιγισμό δήθεν ενημέρωσης από τα γνωστά μέσα μαύρης προπαγάνδας του καθεστώτος. Πολύ πριν αποφανθούν επίσημα οι διωκτικές αρχές, οι γνωστοί τηλεοπτικοί κήνσορες σε διατεταγμένη υπηρεσία είχαν βαφτίσει το χτύπημα ως τρομοκρατική ενέργεια και η όλη τους προσπάθεια ήταν ευθύς εξαρχής να διαμορφώσουν ανάλογο κλίμα. Πώς το ήξεραν, ποιος τους το σφύριξε και μάλιστα πολύ πριν οι ίδιες οι διωκτικές αρχές εμφανιστούν με αυτή την εκδοχή; Μήπως ήταν προαποφασισμένο;
Ταυτόχρονα έπαιξαν το γνωστό παραμύθι της αποσταθεροποίησης, σύμφωνα με το.....
οποίο κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι της τρομοκρατίας προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την παγκόσμια γνωστή για την σταθερότητα χώρα μας. Και μάλιστα, όπως λένε, τώρα που πάμε μια χαρά. Δηλαδή τώρα που έχει εξοντωθεί με την ανεργία, την εξαθλίωση και την ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης το μισό του πληθυσμού και οι κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξοντώσει το άλλο μισό. Μέσα σε τέτοια υποδειγματική σταθερότητα, ήρθαν από το πουθενά κάποιοι σκοτεινοί τύποι να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, την χώρα και ιδιαιτέρως την δημοκρατία!
Ήταν τελικά τρομοκρατική ενέργεια το χτύπημα; Πρώτα βγήκαν οι τηλεαστέρες της διατεταγμένης δημοσιογραφίας να προετοιμάσουν το έδαφος και ύστερα εμφανίστηκε η κυβέρνηση να αναθέτει στην αντιτρομοκρατική την όλη υπόθεση. Με ποια στοιχεία; Από πού φαίνεται ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια; Τα παπαγαλάκια μιλούν για οργανωμένη ενέργεια ως στοιχείο τρομοκρατικής δράσης. Συγνώμη, τα χτυπήματα του οργανωμένου εγκλήματος δεν χαρακτηρίζονται από την άρτια μεθόδευση και οργάνωσή τους;
Γιατί αποκλείστηκε εξαρχής το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με όρους οργανωμένου εγκλήματος; Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη της δεν είναι εκείνη που κατηγορεί για εγκληματική δράση την ΧΑ και μάλιστα για εμπλοκή της με κυκλώματα του εγκλήματος; Τι και ποιος μας λέει, ότι το χτύπημα αυτό δεν είναι μια προσπάθεια αντίπαλης συμμορίας για έλεγχο περιοχής; Τώρα μάλιστα που τα «τάγματα εφόδου» της ΧΑ αποδείχτηκαν τζούφια; Γιατί να μην θεωρήσει κανείς, ή να ερευνήσει έστω το ενδεχόμενο τώρα που η ΧΑ βρίσκεται σε υποχώρηση και χάνει έδαφος στις ελεγχόμενες από αυτήν περιοχές, κάποια άλλη οργανωμένη εγκληματική οργάνωση να επιχειρεί ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών;
Ή μήπως ο κ. Σαμαράς άλλαξε γνώμη, ή έκλεισε τις πρέπουσες συμφωνίες στο παρασκήνιο και ψάχνει τώρα τρόπους να εξαγνίσει την ΧΑ ώστε να την αξιοποιήσει ως χρυσή εφεδρεία για το δικό του πολιτικό μέλλον; Είναι τυχαίο άραγε ότι δολοφονήθηκαν με τρόπο επαγγελματικής εκτέλεσης τρία μέλη της «περιφρούρησης» της ΧΑ; Αν ήταν τυφλό χτύπημα – όπως ισχυρίζεται η ΧΑ και εμμέσως αποδέχονται οι διωκτικές αρχές – τότε γιατί οι εκτελεστές έδρασαν με τόσο επαγγελματικό τρόπο και μάλιστα με την καθαρή πρόθεση να σκοτώσουν μέλη της «περιφρούρησης»; Γιατί δεν άδειαζαν απλά τα όπλα τους γενικά στον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα γραφεία της ΧΑ;
Προσωπικά δεν γνωρίζω τι έγινε, αλλά η πρεμούρα να εμφανιστεί το δολοφονικό χτύπημα, πριν καν αποφανθούν οι διωκτικές αρχές, ως τρομοκρατική ενέργεια οφείλει να μας βάζει σε σκέψεις. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη – τουλάχιστον μέχρι τώρα – και καμιά προκήρυξη δεν υπήρξε που να εξηγεί τα κίνητρα της δολοφονίας. Κι εγώ ρωτώ: Μα καλά τι σόι τρομοκρατική ενέργεια είναι αυτή όπου καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν εξηγεί τα κίνητρα για την δολοφονική της πράξη; Τι νόημα έχει μια τέτοια τρομοκρατική ενέργεια και πώς μπορεί να είναι σίγουρος κανείς ότι όντως πρόκειται για κάτι τέτοιο;
Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Και δεν θα υπήρχε καμιά σοβαρή διωκτική αρχή που θα απέκλειε και μάλιστα τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα την οποιαδήποτε εκδοχή για να επικεντρωθεί μόνο σε μία: της τρομοκρατικής ενέργειας. Εκτός κι αν είχε αναλάβει την ευθύνη κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Δεν θα το έκανε καμιά διωκτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και δεν είναι υποχείριο της εξουσίας, όπως συμβαίνει στον τόπο μας.
Παρ’ όλα αυτά, αυτό που είδαμε είναι να προαναγγέλουν οι διατεταγμένοι δημοσιογράφοι την τρομοκρατική ενέργεια κι έπειτα να αναλαμβάνει επίσημα η αντιτρομοκρατική. Αν όλα αυτά σας κάθονται καλά, τότε, πολύ φοβάμαι, ότι έχετε χάσει την επαφή με τον κοινό νου.
Έγινε τελικά τρομοκρατική ενέργεια. Κατά τη γνώμη μου ναι. Η δολοφονική επιχείρηση ήταν μια σαφής τρομοκρατική ενέργεια, αλλά όχι εναντίον της ΧΑ, του πολιτεύματος ή της ανύπαρκτης δημοκρατίας. Ήταν μια ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τον ίδιο τον λαό. Και πώς το ξέρουμε αυτό; Μα ανέλαβαν την ευθύνη ευθύς εξαρχής οι ηθικοί της αυτουργοί. «Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία,» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Ποιοι προσπαθούν να κάνουν την χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών; Μας το είπε ο κ. Βορίδης. Ο Βορίδης βγήκε στον ΣΚΑΙ το ίδιο βράδυ της δολοφονίας και έριξε το σύνθημα των «δυο άκρων»... πριν ακόμη μάθουμε την ταυτότητα των δραστών. Είχε το θράσος μάλιστα να εγκαλέσει τον απλό κόσμο να σταματήσει να οργίζεται και να θέλει να ρίξει την κυβέρνηση γιατί δίνει λαβή σε τέτοιες ενέργειες.
Κάνει τραγικό λάθος ο κ. Καμμένος. Δεν κινδυνεύει ο λαός από εμφύλιο. Δεν υπάρχουν σήμερα δυνάμεις ικανές να σπρώξουν τους έλληνες στην αλληλοσφαγή, όσο κι αν θα το ήθελαν οι νοσταλγοί του εμφυλίου και οι πάτρωνες τους εντός και εκτός Ελλάδας.
Κινδυνεύει από ανοιχτή φασιστική εκτροπή που προετοιμάζουν οι κυβερνώντες με την καθοδήγηση των δανειστών και της αφεντικών της τρόικας. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν με τις πολιτικές εξανδραποδισμού, ανέχειας, ξεπουλήματος και καταστροφής, χωρίς να βάλουν στο γύψο και επίσημα τον ελληνικό λαό. Να του στερήσουν δηλαδή ακόμη και την τυπική ελευθερία να διαμαρτύρεται. Εκεί μας πάνε και προετοιμάζουν το έδαφος με τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες σαν τις χθεσινές.
Ε, ναι λοιπόν, η χθεσινή στυγερή δολοφονία είναι μια καθαρή τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν ανέχεται άλλο το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που του επιβάλλεται. Κι οι ηθικοί αυτουργοί και ενδεχομένως οι εμπνευστές αυτής τρομοκρατικής ενέργειας βγήκαν πριν καλά-καλά στεγνώσει το αίμα των δολοφονημένων, να προετοιμάσουν το έδαφος για περεταίρω ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής με επίκληση της θεωρίας των «δυο άκρων». Φάνηκε καθαρά ότι αυτό που ήθελαν ήταν η ενεργοποίηση του αντιτρομοκρατικού και άλλων χουντικών διατάξεων που ενδεχομένως να διαθέτουν ήδη στο συρτάρι τους και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για τις επιβάλλουν.
Πατριώτες, δημοκράτες γρηγορείτε. Οι ομογάλακτοι της χούντας και του φασισμού κατέχουν ήδη την εξουσία και δεν θέλουν με κανένα τρόπο να την χάσουν υπό την καθόλα πραγματική απειλή ενός γενικού ξεσηκωμού του λαού. Ξέρουν ότι δεν έχουν κανένα, μα κανένα έρεισμα και χρησιμοποιούν το τελευταίο τους χαρτί. Ψάχνουν να βρουν τρόπο να κρατηθούν στην εξουσία με ανοιχτή καταστολή του λαού σε συνθήκες μιας ιδιότυπης «κατάστασης πολιορκίας» και στρατιωτικού νόμου. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.
Η μόνη αποσταθεροποίηση που μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα είναι όταν η επίσημη εξουσία βάζει στον γύψο τον λαό προκειμένου να διασωθεί η ίδια και τα αφεντικά της. Έχουμε καθαρούς σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας που δεν θέλουν με κανένα τρόπο να χάσουν την εξουσία, γιατί ξέρουν τι τους περιμένει. Κι η απάντηση σ’ αυτούς και στα σχέδια αποσταθεροποίησης που απεργάζονται μπορεί να είναι μόνο μία: η συγκρότηση της πιο πλατιάς δημοκρατικής συμμαχίας και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων, που θα σταθεί με όρους νίκης απέναντι στο φαύλο και προδοτικό καθεστώς του «συνταγματικού τόξου» της εκτροπής και της ανωμαλίας, ώστε να μπορέσει ο λαός να ανατρέψει το καθεστώς αυτό που οδηγεί τη χώρα σε φασιστική εκτροπή.

Διαβάστε περισσότερα »