Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

''Οι αφέντες του χρήματος'' , η ιστορία και η ανάλυση της νόμιμης τοκογλυφίας των ιδιωτικών τραπεζών

Οι ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (THE MONEY MASTERS) είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που ανιχνεύει την προέλευση της δομής της πολιτικής εξουσίας, η οποία έχει τις ρίζες της στην κρυφή χειραγώγηση και στην συσσώρευση του χρυσού και άλλων μορφών χρήματος από τους  τραπεζίτες ,οι οποίοι έχουν καταφέρει να έχουν την αποκλειστική δυνατότητα έκδοσης του χρήματος.
Συζητά τις έννοιες του χρήματος, του χρέους, και των φόρων, και περιγράφει την ανάπτυξή τους από τους βιβλικούς χρόνους και μετά. 
 Οι κρίσεις είναι μια διαδικασία ρουτίνας του συγκεκριμένου συστήματος και δημιουργούνται τεχνητά μόλις το σύστημα επιθυμεί την εκ νέου αναδιανομή του πλούτου και την περαιτέρω φτωχοποίηση των μαζών.
Ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδος η κοροϊδία είναι απροκάλυπτη και το όλο έργο παίζεται μπροστά στα μάτια μας χωρίς καθόλου αναστολές από την εν λόγω επαγγελματική συμμορία και τους δωσίλογους συνεργάτες της.

Το ντοκιμαντέρ The Money Masters θα είναι πάντα επίκαιρο όσο η δυνατότητα έκδοσης του χρήματος θα βρίσκεται στα χέρια μιας τέτοιας κλίκας ιδιωτών τραπεζιτών.
 Καλύπτει την ιστορία του τραπεζικού συστήματος που βασίζεται σε κλασματικά αποθεματικά (fractional reserve banking), των κεντρικών τραπεζών, της νομισματικής πολιτικής, το σύστημα των ομολόγων, καθώς και το σύστημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.


Εξηγεί πώς σε όλη την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών σημαντικοί πολιτικοί έχουν δωροδοκηθεί, εξαπατηθεί ακόμη και δολοφονηθεί (περιλαμβανομένου και του Αβραάμ Λίνκολν) λόγω πολιτικών που σχετίζονται με τις τράπεζες.

Η ανάπτυξη των τραπεζικών πρακτικών που βασίζεται σε κλασματικά αποθεματικά τον 17ο αιώνα αναβάθμισε σε μια πανούργα εκλέπτυνση τις μυστικές τεχνικές που αρχικά είχαν δόλια χρησιμοποιηθεί από χρυσοχόους για να συσσωρεύουν πλούτο.

Με την ίδρυση της υπό ιδιωτική ιδιοκτησία Τράπεζας της Αγγλίας το 1694, ο ζυγός της οικονομικής σκλαβιάς σε μια ιδιωτικά κατεχόμενη κεντρική τράπεζα επιβαλλόταν για πρώτη φορά στις πλάτες ενός ολόκληρου έθνους, που όχι μόνο δεν θα αφαιρούνταν, αλλά θα γινόταν βαρύτερος με το πέρασμα των τριών αιώνων μέχρι τις μέρες μας. Το ένα έθνος μετά το άλλο έχουν πέσει θύματα σε αυτήν την σκευωρία της κλίκας των διεθνών κεντρικών τραπεζιτών.

"Όταν μια κυβέρνηση εξαρτάται νομισματικά από τραπεζίτες, τότε είναι αυτοί και όχι οι αρχηγοί της κυβέρνησης που ελέγχουν την κατάσταση, αφού το χέρι που δίνει είναι πάνω από το χέρι που παίρνει... Το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Οι χρηματιστές δεν έχουν πατριωτισμό ή αξιοπρέπεια. Ο μοναδικός τους στόχος είναι το κέρδος."
                                                        (Ναπολέων Βοναπάρτης, Αυτοκράτορας της Γαλλίας) 
( Το Money Masters γυρίστηκε το 1995, με παραγωγό τον Patrick SJ Carmack και σε σκηνοθεσία και αφήγηση από τον William T. Still.)

Tο Ε.ΠΑ.Μ σε αυτό το τοκογλυφικό σύστημα απαντά :  εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας, με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας, τον επαναπροσανατολισμό της πιστωτικής πολιτικής, το χτύπημα της χρηματιστικής αγυρτείας και τον έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων. Μόνο έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε τις λαϊκές αποταμιεύσεις που διασπαθίζονται από το υπάρχον σαράφικο και τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα.
                                                                                                         Ε.ΠΑ.Μ Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου