Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, δεν είναι σωτηρία ,είναι ΚΑΤΟΧΗ

                                                                   
Πώς  βάζουν χέρι στη δημόσια περιουσία αφού το διεθνές δίκαιο την προστατεύει σαφώς από τους ξένους; 
  1. Με την πρώτη δανειακή σύμβαση, που υπέγραψε μόνος του ο Παπακωνσταντίνου και δεν έχουν τολμήσει να τη φέρουν για συζήτηση στη Βουλή, η Ελλάδα παραιτείται άνευ όρων και αμετάκλητα από την ασυλία που έχει λόγω εθνικής κυριαρχίας.
  2. Ψηφίζεται με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου (Ν. 3986/2011-ΦΕΚ Α' 152/01.07.2011) τοδικαίωμα επιφανείας(άρθρα 18-26) που είχε καταργηθεί με την εφαρμογή του Αστικού Κώδικα το 1946 και ίσχυε κατά το Μεσαίωνα ως βάση του φεουδαρχικού συστήματος. Σύμφωνα με αυτό ξεχωρίζεται η ιδιοκτησία από τις νομή-κατοχή-κυριότητα. Γη που ανήκει στο Δημόσιο παραχωρείται σε ιδιώτη επενδυτή για 5 το λιγότερο έως 100 χρόνια το περισσότερο. Ο επενδυτής έχει δικαίωμα να οικοδομήσει και να εκμεταλλευτεί τα κτίρια και του δίνεται το δικαίωμα να επέμβει στο έδαφος και τη βλάστηση της περιοχής που του παραχωρήθηκε. Ιδιωτική γη απαλλοτριώνεται. Και στα ψιλά του νόμου δίνεται η δυνατότητα στον επενδυτή να αποκτήσει και το έδαφος, δηλαδή να γίνει και ιδιοκτήτης.
  3. Η εφαρμογή του Καλλικράτη που περνάει στην Περιφέρεια δυνατότητα τέτοιων σπουδαίων αποφάσεων και δίνει το δικαίωμα στον κύριο Τατούλη να δηλώνει ξεδιάντροπα: «Και τους Γερμανούς και τους πάντες θα φέρουμε εδώ πέρα, άμα είναι να σωθεί η χώρα!» ;
ΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΖ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ
ΤΟ ΨΕΜΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Πρέπει να προσελκύσουμε επενδυτές
Οι ΕΟΖ είναι ένας φορολογικός παράδεισος για τους ξένους επενδυτές: έχουν 100% φορολογική απαλλαγή εισοδήματος για 5 έτη και 50% για 5 συναπτά έτη, εισάγουν πρώτες ύλες και αναλώσιμα χωρις δασμούς, δε γίνεται κανένας τελωνειακός έλεγχος εισαγωγών και εξαγωγών των εμπορευμάτων και έχουν το ελεύθερο ναεισάγουνφθηνούς εργάτες από άλλες χώρες.
Θα καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία ώστε οι επενδύσεις να προχωρήσουν γρήγορα
Τη λειτουργία των επιχειρήσεων καθώς και τις απαραίτητες γι' αυτές εργασίες (οικοδόμηση εργοστασίων, έργα σε ακτές, διαμόρφωση εδάφους κλπ) θα τις προστατεύει από ασφαλιστικά μέτρα o Νόμος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Fast Track (Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης)[ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ, αρ. φύλλου 122, 21/07/09]
Με βάση αυτόν το νόμο κανείς δε μπορεί να σταματήσει την ανοικοδόμηση ή τη λειτουργία των επιχειρήσεων ακόμα κι αν καταστρέφουν περιοχέςΝatura ή αρχαιολογικούς χώρους ή απειλούν τη δημόσια υγεία (πχ εργοστάσια επεξεργασίας τοξικών ή ακόμα και ραδιενεργών αποβλήτων). Θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν αγωγή που όλοι γνωρίζουμε πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να εκδικαστεί.
Οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα κάνουν επενδύσεις, άρα θα μπει χρήμα στην Πελοπόννησο
Ο Ράιχενμπαχ μας τόνισε:τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τους γερμανούς επενδυτέςΔηλαδή όχι μόνο δε θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά θα τους χαρίσουμε και χρήματα που προορίζονταν για ελληνικές επιχειρήσεις.
Τεράστια αφορολόγητα χρηματικά ποσά θα μπαινοβγαίνουν από τη χώρα χωρίς να πάρει είδηση, όχι μόνο η Πελοπόννησος, αλλά ούτε το κράτος το ίδιο. Συνεπώς χρήμα θα μπαινοβγαίνει μπόλικο, αλλά μόνο στις τσέπες των επενδυτών.
Η Πελοπόννησος δε θα 'χει ανεργία γιατί θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας
Αυτές οι λίγες θέσεις είναι κυριολεκτικά άθλιες: Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στις περισσότερες ΕΟΖ διεθνώς επικρατεί εργασιακός Μεσαίωνας με την εφαρμογή αντεργατικών ρυθμίσεων: εκ περιτροπής ή και ανασφάλιστη εργασία, υποχρεωτικές υπερωρίες, μερική απασχόληση, ατομικές συμβάσεις, συμψηφισμός ωρών εργασίας, υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας, εξαιρετικά χαμηλά ημερομίσθια ( στο πνεύμα εξίσωσής τους με ημερομίσθια εργατών από άλλες χώρες πχ Βουλγαρία) απάνθρωπα ωράρια εργασίας: 10-12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς, ενώ ο συνδικαλισμός απαγορεύεται (!) Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής( για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας.)
Η Πελοπόννησος δε θα πεινάσει
Και φυσικά δεν αναφέρουν ότι τα ημερομίσθια ΚΑΙ έξω από την ΕΟΖ θα πέσουν κατά συνέπεια ανάλογα ή ότι οι μικρές επιχειρήσεις θα μαραζώσουν.
Επιτέλους η Ελλάδα θα γνωρίσει ανάπτυξη
Τί ανάπτυξη γνώρισαν οι χώρες όπου εφαρμόστηκαν οι ΕΟΖ;
Ιδού λοιπόν μερικέςτυχερέςχώρες: Μεξικό, Κίνα, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καμπότζη, Περού, Μυανμάρ, Μαλαισία και πολλές ακόμα. Αυτές τις χώρες έχουμε λοιπόν σαν πρότυπο;;;
(σιωπή...)
Θα εγκατασταθεί γερμανός επιτηρητής -ύπατος αρμοστής στην Πελοπόννησο για να υπηρετεί τα συμφέροντα των επενδυτών.
(σιωπή...)
Η περιοχή των ΕΟΖ φυλάσσεται από ειδικούς οπλισμένους φρουρούς (γι' αυτό άλλωστε και πέρασαν το νόμο για τον εξοπλισμό των ειδικών φρουρών), είναι περιτειχισμένη και κανείς δεν μπαίνει σ' αυτήν χωρίς έλεγχο και ενδεχομένως χωρίς ειδικόπάσο.
(σιωπή...)
Οι ΕΟΖ διέπονται από νόμους που εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την εθνική νομοθεσία: Οι νόμοι της χώρας μπορούν να αναστέλλονται μέσα σε μια ειδική οικονομική ζώνη.
Στις ΕΟΖ εφαρμόζεται η αρχή της ετεροδικίας: στα πρόσωπα που απολαμβάνουν ετεροδικίας δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη ούτε ποινική, ούτε και αστική ενώπιον των εγχώριων δικαστηρίων, αλλά ούτε ακόμη και κατάσχεση, ή λήψη μέτρων εκτέλεσης επί πραγμάτων που βρίσκονται στη κατοχή τους.
Δηλαδή οι ΕΟΖ είναι ένα κράτος εν κράτει όπου επικρατούν νόμοι άκρατου νεοφιλελευθερισμού και ο πολίτης δεν προστατεύεται από τη νομοθεσία της χώρας του.

                                                                                                                Ε.ΠΑ.Μ Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου