Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η ιδεολογική χρήση της ιστορίας από τον τηλεοπτκό σταθμό ΣΚΑΪ,η ιστορία μας στο στόχαστρο της παγκοσμιοποίησης...

 Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου ... για να μην ξεχνάμε
η Ιστορία δεν ανήκει στο παρελθόν, αλλά μετέχει στο σήμερα.
 'Τις τελευταίες δεκαετίες η απο­σύνθεση των εθνικών ταυτοτή­των κατέστη ο κυρίαρχος στό­χος της δυτικής ιστορικής και κοινω­νιολογικής σκέψης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα έθνη της περιφέρειας.
 Αναφερόμαστε στην παραποίηση της ιστορίας μας και στην επιτηδευμένη υποβάθμιση των ηρώων της επανάστασης του 1821 και των εθνικών μύθων από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ( με τους αμόρφωτους -απαίδευτους  καθηγητές και μη πχ Βερέμης,Τατσόπουλος κτλ. ) που προβλήθηκε πέρυσι.

Η ελληνική Ιστορία δεν μπορεί να γράφεται ανάλογα με το είδος της σχέσης που επιθυμούμε (ή μας επιβάλλεται) κάθε φορά με την Τουρκία. Βεβαίως, τώρα έχουμε το χειρότερο μείγμα πρόσληψης της Ιστορίας και διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής, ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας ΕΛΙΑΜΕΠ, ΜΜΕ και κυβέρνησης, ώστε η αναθεώρηση της ελληνικής Ιστορίας και ο ενδοτισμός απέναντι στα ηγεμονικά σχέδια του νεο-οθωμανισμού να είναι δύο μεγέθη που αλληλοτροφοδοτούνται, σπρώχνοντας τη χώρα μας όλο και πιο πολύ στην υποταγή.


Αντίκρουση της απομυθοποίησης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.







κείμενα

 http://www.ardin.gr/?q=node/4061
  http://www.ardin.gr/?q=node/4165
 http://www.ardin.gr/?q=node/1881



Eπίσης

Ο εξαιρετικός ομότιμος καθηγητής της Παντείου Νεοκλής Σαρρής,ένας μεγάλος Δάσκαλος που ''έφυγε΄΄ πέρυσι - Οι βασικές έννοιες του οθωμανικού συστήματος, όπου μάλλον σκόπιμα αγνοούνται στα επεισόδια της νέας μεγάλης παραγωγής του ΣΚΑΪ «1821».





                                                                                                          Ε.ΠΑ.Μ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου