Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μας κάνουν πλάκα!

του Γιώργου Ζάρρα
Ιδού τα τελευταία νέα μέτρα των 11,5 δις! Περικοπές, μειώσεις και εξαθλίωση. Ό,τι ήταν και τα προηγούμενα και τα άλλα πριν απ’ αυτά και όλα όσα αφορούν στην εξυγίανση αυτής της χώρας! Τρία χρόνια «αγώνας» ενάντια στην κρίση και κανένα αποτέλεσμα. Πώς να έχει άλλωστε; Τα Χ Ζάππεια από την μία, οι κοστολογημένες λύσεις από την άλλη, συν τα ισοδύναμα ισούνται και ξεπερνούν τις λύσεις του κυρίου καθηγητή, τώρα πια, ΓΑΠ! Ο οποίος είναι βέβαιο ότι σε λίγο θα βγει και θα πει ότι αυτός είχε πάρει λιγότερο επώδυνα μέτρα. Και θα υπάρξουν άνθρωποι που θα τον πιστέψουν.
Γενικά η κατάσταση είναι αστεία όσο και επικίνδυνη. Πλέον είναι βέβαιο ότι ο στόχος δεν είναι η εξυγίανση αλλά η αποπληρωμή των τοκογλύφων και η δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών! Τα βαλκάνια ήδη αποτελούν μια ειδική οικονομική ζώνη, γιατί να αποτελεί εξαίρεση η Ελλάδα;
Θα ζεις και συ φίλε έλληνα με 300 ευρώ το μήνα και αν σ’ αρέσει. Όπως ο Βούλγαρος, ο Αλβανός, ο Σκοπιανός. Έτσι θα έρθουν οι επενδύσεις. Θα δημιουργηθεί μια νέα Άπω Ανατολή στα....
νοτιοανατολικά της Ευρώπης. Ίσως αλλάξουμε και ονόματα, Ταϊβάν 2, Κίνα 2, Μπαγκλαντές 2 κλπ.
Το χειρότερο είναι ότι σ’ αυτά τα σχέδια οι ξένοι βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες στο εσωτερικό της χώρας μας. Δε μας το ‘χουν πει ακόμα. Προς το παρόν είμαστε στο στάδιο της λάσπης! Πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε κλέφτες, ανίκανοι και τεμπέληδες. Μετά θα έρθει ως φυσιολογική η εξέλιξη της τελικής εξαθλίωσης. Τα περί εξόδου από τη κρίση μέσω της ανάπτυξης είναι τουλάχιστον αστεία. Δε θα σταθώ σ’ αυτά, αλλά στη πλήρη εφαρμογή του γκεμπελισμού της κυβέρνησης και των ΜΜΕ.
Αν σήμερα ένας ξένος, άσχετος με την Ελλάδα, διαβάσει τον ημερήσιο τύπο, τα blogs, δει ειδήσεις, τι θα διαπιστώσει; Θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση εξ αιτίας των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών και των ιδιωτικών υπαλλήλων. Η κρίση και το τεράστιο χρέος απ’ αυτούς δημιουργήθηκε.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι πολλοί, κλέβουν, είναι τεμπέληδες, παίρνουν μεγάλους μισθούς! Οι συνταξιούχοι είναι και αυτοί πολλοί, βγήκαν νωρίς στη σύνταξη, παίρνουν υψηλές συντάξεις και όσο εργαζόντουσαν δεν είχαν αποδώσει στο κράτος ανάλογες εισφορές!
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι και αυτοί κλέφτες, φοροδιαφεύγουν, δε προσφέρουν υπηρεσίες και ζουν μέσα από κρατικές επιχορηγήσεις των αναπτυξιακών νόμων! Οι αγρότες είναι και αυτοί κλέφτες, έφαγαν τις επιδοτήσεις και είναι αντιπαραγωγικοί.
Τέλος, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν είναι κλέφτες, δεν είναι αντιπαραγωγικοί αλλά με τις απεργίες δεν αφήνουν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και άρα, είναι και αυτοί υπεύθυνοι για την κρίση. Όλος λοιπόν ο ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος! Εκτός βέβαια των πολιτικών και της άρχουσας τάξης! Αυτοί έκαναν τα πάντα για να αποφευχθεί η κρίση.
Τα μεγάλα φαγοπότια, όπως η Siemens ή τα ολυμπιακά έργα ή οι αγορές στρατιωτικών εξοπλισμών ήταν καλώς καμωμένα. Δε προκύπτουν ποινικές ευθύνες, δεν χρέωσαν τη χώρα. Και αφού οι πολιτικοί και οι έχοντες δεν ευθύνονται, τους αφήνουμε απ’ έξω. Οι άλλοι θα πληρώσουν, οι πολλοί, οι κακοί…
Αλήθεια πόσοι από τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου πέρασαν την πόρτα του Κορυδαλλού; Πόσοι απ’ αυτούς που έβγαλαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό, πλήρωσαν; Πόσοι λαθρέμποροι καυσίμων συνελήφθησαν; Α, ξέχασα, αυτοί δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες!!! Είναι αυτοί που θα μας φέρουν την ανάπτυξη, αλλά όχι τώρα αμέσως. Θα μας τη φέρουν όταν θα τους κοστίζουμε πολύ λιγότερα απ’ ότι τώρα. Θα περιμένουν. Το κάθε νέο κύμα περικοπών αποτελεί κέρδος γι’ αυτούς.
Βέβαια όλα αυτά που μας προσάπτουν καθημερινά τα κανάλια δεν είναι ψέματα. Υπάρχουν και επίορκοι και κλέφτες και ανίκανοι και τεμπέληδες και απ’ όλα. Αλλά δε νομίζω τα ποσοστά αυτών των ανθρώπων να υπερβαίνουν κατά πολύ τους μέσους όρους των ευρωπαίων. Δε μπορεί να ζούμε σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων κλεφτών και ανίκανων ανθρώπων! Κάτι άλλο συμβαίνει σίγουρα.
Το διαίρει και βασίλευε μέσω της γκεμπελικής προπαγάνδας μέχρι τώρα δείχνει να έχει αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι μαζεμένοι στα καβούκια μας αισθανόμενοι ένοχοι περιμένοντας στωικά το νέο μαστίγωμα της τρόικας. Αλλά, γι’ αυτό μας λατρεύω! Γιατί ένα τσαφ θα είναι αρκετό για να σχίσουν τα πτυχία τους οι μανατζαραίοι της τρόικας και της κυβέρνησης. Το πότε θα στραβώσουμε για τα καλά δε ξέρω… όταν γίνει όμως; Τροϊκανέ, εδώ είναι βαλκάνια, δε κάνουμε πλάκα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου