Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Τα δεκανίκια επί ....ποδός!

«Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα»
του Δημήτρη Τσιμούρα

Σε προηγούμενο  κείμενο του γράφοντος με τίτλο  Άνομη …«νομιμότης»!  που δημοσιεύτηκε μόλις πριν μια εβδομάδα, γράφονταν ότι τα δύο κόμματα της Κυβέρνησης στις τελευταίες εκλογές έχασαν πάνω από 2.700.000 ψήφους, σε σχέση με τις εκλογές του 2009(!) και μάλιστα αυτό μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, εκβιασμών και απειλών, έσωθεν και……… έξωθεν των συνόρων!
Παρόλα αυτά ελέω και του εκλογικού νόμου, η έντονη αυτή λαϊκή αποδοκιμασία και αποστροφή για τα δύο αυτά κόμματα και την πολιτική τους μεταφράστηκε… σε κυβερνητική πλειοψηφία,  που εφαρμόζει κυβερνητικό πρόγραμμα κόντρα στη λαϊκή θέληση, σκορπώντας κυριολεκτικά τον όλεθρο στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Γράφτηκε επίσης ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συγκροτούν στηρίζονται  αποκλειστικά και μόνο σε  «δεκανίκια» και ότι  ένα μέρος των από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους  τους -στους οποίους πέρασαν οι απειλές και οι εκβιασμοί-  ήδη προ πολλού τους έχει εγκαταλείψει!
Ένα από τα  πιο  ισχυρά έξωθεν των συνόρων δεκανίκια  μας επισκέπτεται την...
ερχόμενη Τρίτη -προκαλώντας στην κυριολεξία τον ελληνικό λαό-για  να   στηρίξει και να σώσει  τα… νέα  κυβερνητικά μέτρα, αποκομίζοντας  βέβαια ταυτόχρονα και άλλα οφέλη για τους έχοντες και κατέχοντες.
Πάντα φυσικά  για το συμφέρον των τραπεζών, των μεγάλων εταιριών, των ολίγων Πάντα με το ίδιο πρόσχημα, τη σωτηρία της… πατρίδας!!! Έχοντας προφανώς την εντύπωση ότι απευθύνονται σε αφελείς, σε τρομαγμένους, σε ανιστόρητους!
Γι αυτόν το σκοπό, Ελληνική Κυβέρνηση και Μέρκελ θα ενώσουν  τις φωνές και τις… δυνάμεις τους, εκβιάζοντας και απειλώντας  για μια ακόμη φορά με τον πιο αισχρό και χυδαίο τρόπο τον ελληνικό  λαό.  Όμως τα κατά συρροήν ψεύδη,  η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι προβοκάτσιες από τη μεριά τους   δεν θα σταθούν ικανές να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής,  που φουντώνει και θα τους σαρώσει στο διάβα του.  Αυτούς και τους υποτακτικούς τους!  Η δε ιστορία θα τους κατατάξει εκεί που πραγματικά τους αξίζει!
Η απόφαση του λαού να βγει σε δρόμους και πλατείες για να υπερασπίσει το δίκιο του  είναι δεδομένη και αμετάκλητη. Γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμή του. Γνωρίζει ακόμη ότι δεν έχει πλέον άλλη επιλογή!
Όλοι αυτοί και τα  συμφέροντα που αυτοί  υπηρετούν θα πάρουν σαν απάντηση ενότητα κι αγώνα!
Αγώνα για μια ανθρωπινή ζωή.  Σαφώς, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από «άνθρωπο»!
Υ.Γ Ο υπότιτλος, «απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα» αποτελεί στίχο τραγουδιού του Αλέκου Παναγούλη,  μελοποιημένου από τον  Μίκη Θεοδωράκη,  με τίτλο: «Πάλης Ξεκίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου