Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος της Ευρώπης: Απαγόρευση τοποθέτησης του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Μεγάλη Πλατεία των Βρυξελλών…

DDB5D13776EF3EF35D47619B627A045A
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών, απαγόρευσαν την περασμένη Τετάρτη την εγκατάσταση του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου για να μη «προκαλέσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που μπορούν να το θεωρήσουν προσβλητικό».
Ένα «φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο» τοποθετείται όμως κάθε… χρόνο από «αμνημόνευτα» χρόνια στη Grand’ Place (Μεγάλη Πλατεία) των Βρυξελλών.
Αλλά φέτος, τόσο το δέντρο όσο και η Φάτνη (αν και του Μουσουλμάνου Προφήτη Ιησού) δεν θα εγκατασταθούν.
Πολλές πόλεις στο Βέλγιο έχουν μουσουλμανικό πληθυσμό σε πλήρη άνθηση. Μια μελέτη του 2008 έδειξε ότι οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 25,5% του πληθυσμού των Βρυξελλών, το 3,9% στη Φλάνδρα, και το 4,0% στη Βαλλονία.
Δύο μουσουλμάνοι έχουν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης των Βρυξελλών και έχουν υποσχεθεί ότι θα μετατρέψουν το Βέλγιο σε ισλαμικό κράτος βασισμένο στο νόμο της σαρίας.
Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί όλες αυτές οι χώρες κατακρίνουν το Ισραήλ: είναι η μόνη χώρα που προστατεύει από την ισλαμική μάστιγα!
Avi Retschild – JSSNews   Πηγή

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που διχάζει τις Βρυξέλλες
Οι κάτοικοι το ονομάζουν και…φαρμακείο λόγω της ομοιότητάς του με πράσινο σταυρό
Στο Διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί 11.000 υπογραφές από συντηρητικούς κατοίκους των Βρυξελλών που ζητούν να απομακρυνθεί η ηλεκτρονική αυτή εγκατάσταση.
Ο δήμος των Βρυξελλών στο Βέλγιο στόλισε την κεντρική πλατεία για την εορταστική περίοδο όχι με το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά με μια ηλεκτρονική εικαστική εγκατάσταση με οθόνες, εν είδη αφηρημένης τέχνης.
Το περίεργο αυτό δέντρο, ονόματι «Φαρμακείο» (επειδή μοιάζει με τον πράσινο σταυρό που αναβοσβήνει έξω από τα φαρμακεία), είναι μία κατασκευή ύψους 25 μέτρων, η οποία αποτελείται από τηλεοπτικές οθόνες σε σχήμα που μιμούνται το έλατο. Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του ηλεκτρονικού δέντρου και από εκεί να θαυμάσουν την θέα της πόλης.
Η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην στολίσει φέτος με χριστουγεννιάτικο δέντρο την πλατεία Γκραν Πλας, αλλά να χρησιμοποιήσει ένα πιο… ανεξίθρησκο γιορτινό θέμα, προκειμένου να μην προσβληθεί ο μουσουλμανικός και εν γένει αλλόθρησκος πληθυσμός της πόλης, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση ορισμένων συντηρητικών κατοίκων.
Ο δήμος υποστηρίζει πως «το δέντρο ως σύμβολο των χριστιανικών Χριστουγέννων μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών» και πως η εγκατάσταση αυτή είναι μέρος της γενικότερης θεματικής του χρόνου που είναι το φως.
«Γνωρίζουμε πως ζούμε σε μια χώρα με χριστιανική κουλτούρα, οπότε δεν μας πειράζει να βλέπουμε το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο», τονίζει από την πλευρά του ο Σεμσετίν Ουγκουρλού, εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας του Βελγίου, κατευνάζοντας τα πνεύματα.
Οι Μουσουλμάνοι εκπροσωπούν το 22% του πληθυσμού της βελγικής πρωτεύουσας και πρόσφατα δύο Μουσουλμάνοι εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου