Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΥΡΔΟΙ > ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

reber apo
Σαν κουρδικός λαός εκτιμούμε ιδιαίτερα τη φιλία ανάμεσα στους λαούς. Προσεγγίζουμε τα γεγονότα με την οπτική του ηγέτη μας Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Ο ηγέτης μας, μολονότι το ελληνικό κράτος έλαβε ενεργό μέρος στη μαύρη συνωμοσία και με το χέρι της παραδόθηκε στην Τουρκία ο ηγέτης του κουρδικού λαού Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, πάντα μας παρότρυνε να συσφίξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με τον… ελληνικό λαό, και εμείς, 14 χρόνια τώρα, παρά το τραύμα που έζησε ο λαός μας, σφίγγοντας τα δόντια κάνουμε υπομονή και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας με τον ελληνικό λαό. 
Από την άλλη πλευρά αντιστεκόμαστε διεκδικώντας την απελευθέρωση του προέδρου μας. Για την ελευθερία του ηγέτη μας, μέχρι σήμερα περισσότεροι από εκατό άνθρωποι αυτοπυρπολήθηκαν, χιλιάδες άνθρωποί μας συνελήφθηκαν και φυλακίστηκαν, επανειλημμένα πραγματοποίησαν μεγάλες απεργίες πείνας, αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις. Είναι λίγοι οι λαοί στον κόσμο με τόσο μεγάλο βαθμό ωριμότητας και με ψυχή γεμάτη ανθρωπισμό.
ClickHandler.jpgΤο ελληνικό κράτος, με φτηνά ανταλλάγματα, μπήκε στο παιχνίδι την συνωμοσίας που ποτέ δεν θα ξεχαστεί από τον κουρδικό λαό, και έγινε συνένοχο του μεγάλου κακού που διαπράχτηκε σε βάρος του λαού μας. Όμως οι Κούρδοι, χωρίς να χρησιμοποιούν την συνωμοσία ως πρόφαση, χωρίς να την χρεώνουν στον ελληνικό λαό, επί πολλά χρόνια, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ανέπτυξαν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό χτίζοντας και υπερασπίζοντας μια μεγάλη γέφυρα φιλίας. Ενώ ακόμη είναι νωπές οι μεγάλες πληγές μας, νομίζουμε ότι το ελληνικό κράτος, με την ευκαιρία της κρίσης, άρχισε πάλι να κάνει λάθος υπολογισμούς για τον κουρδικό λαό. Εδώ και πλέον από δύο χρόνια άρχισε να εκπονεί και συνεχίζει αυτό το σχέδιο, με πιέσεις για κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου, με περιορισμούς στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούμε ενάντια στην Τουρκία, με διάφορες ψυχολογικές πιέσεις, και ορισμένες φορές με δηλώσεις αξιωματούχων που σκοπό έχουν τη σπίλωση του κουρδικού λαού. Όμως, εμείς οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που ζούμε στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα δεν κάναμε γνωστή αυτή την κατάσταση στον κουρδικό λαό σε όλο τον κόσμο, και κρατώντας μέσα μας όλες τις λαθεμένες συμπεριφορές και αδικίες σε βάρος μας, κάναμε υπομονή με την ελπίδα ότι με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση θα φτιάξει. Καταλάβαμε, όμως, ότι, όπως λέει και η παροιμία, ο εθισμένος δεν αλλάζει συνήθειες, και όταν μια χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα των εξωτερικών δυνάμεων παρά του λαού της.
koyrdoi-layrio.jpg
Ξέρουμε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να ξέρετε ότι επειδή αυτή η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν θα τελειώσει. Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τα πακέτα τιμωρίας της ελληνικής κοινωνίας πήραν τρομακτικές διαστάσεις. Ξέρουμε ότι η ανικανότητα των κυβερνώντων να δώσουν λύση στο πρόβλημα τους οδηγεί σε συνεχόμενα λάθη. Σε μια περίοδο που το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα υποθήκευσε το μέλλον του ελληνικού λαού, εμείς κρατήσαμε μέσα μας όλες τις αδικίες και ανομίες που υφιστάμεθα από το κράτος. Ακόμη και την υβριστική για το λαό μας και το απελευθερωτικό κίνημά μας ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το κράτος του που χρησιμοποιήθηκε και πήρε ενεργό μέρος στη διεθνή συνωμοσία, δεν αποκόμισε κανένα όφελος. Σήμερα, κάνοντας αυτή την υβριστική ανακοίνωση για να ευχαριστήσουν το ΝΑΤΟ και την Τουρκία δεν προσφέρουν υπηρεσίες ούτε στην Ελλάδα ούτε στον ελληνικό λαό. Θέλουμε, επίσης, να τονίσουμε ότι το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να εμπλακεί σε μια επαίσχυντη νέα συνωμοσία. Εμείς οι Κούρδοι, δεν είμαστε πλέον οι Κούρδοι του 1999 και ο κουρδικός απελευθερωτικός αγώνας βρίσκεται πλέον σε ένα άλλο, πιο προχωρημένο στάδιο. Οποιοσδήποτε θελήσει να κάνει και να καθορίσει μια πολιτική για τους Κούρδους θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει καλά τη μεγάλη φωτογραφία του Κουρδιστάν.
lavrio.JPG
Κυρίως, μετά τον ερχομό του Νταβούτογλου στην Ελλάδα, παρατηρούνται σοβαρές αλλαγές στην πολιτική και τη στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους Κούρδους. Είναι δίκαιες οι υποψίες μας ότι έγιναν νέα παζάρια με το τουρκικό κράτος, τα οποία προσπαθούν να αποκρύψουν από την κοινή γνώμη. Υποψιαζόμαστε ότι έγιναν παζάρια για το κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου και για τη Συρία. Το τουρκικό κράτος, από πάντα κάνει ψεύτικη προπαγάνδα για το κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου και το ελληνικό κράτος επανειλημμένα την αποδέχτηκε. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι η Τουρκία την πολιτική της για τη Συρία την οικοδόμησε σε βάσεις επέμβασης και κατοχής. Γι μια τέτοια πιθανή επέμβαση εδώ και πολύ καιρό δραστηριοποιείται σε διπλωματικό επίπεδο. Θα είναι σημαντική για την Τουρκία η στήριξη της Ελλάδας σε μια επέμβαση, σαν χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να μην αντιδράσει, να επιτρέψει τις αεροπορικές επιθέσεις από τον εναέριο χώρο της Κρήτης. Εκεί ούτως ή άλλως υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Κρήτη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο βομβαρδισμό της Λιβύης θα παίξουν τον ίδιο ρόλο και κατά τις επιθέσεις στη Συρία. Σε μια πιθανή επέμβαση στη Συρία, η Τουρκία θέλει να επωφεληθεί από τον εναέριο χώρο της Κρήτης.
lavrio+1.JPGΟι βασικές αιτίες επέμβασης της Τουρκίας στη Συρία, οφείλονται στους φόβους της, ότι σε ενδεχόμενες αλλαγές που θα επέλθουν στη Συρία ο κουρδικός λαός θα αποκτήσει τα βασικά του δικαιώματα και θα διασφαλίσει ένα ειδικό καθεστώς. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, που αποκαλούσε αδελφό του τον φασίστα και δικτάτορα Άσαντ, για να μην αποκτήσουν οι Κούρδοι ειδικό καθεστώς, τώρα τον αναθεματίζει. Με τη συμφωνία των Αδάνων υπήρχε ισχυρή συμμαχία μεταξύ της Τουρκίας και του καθεστώτος του Άσαντ. Η συμφωνία των Αδάνων μεταξύ τους αφορούσε τους Κούρδους. Σήμερα στη Συρία οι Κούρδοι, όντας οργανωμένοι και με πολιτική συνείδηση δεν υποστηρίζουν ούτε το φασιστικό και δικτατορικό μπααθικό καθεστώς, ούτε την ένοπλη αντιπολίτευση που είναι μισθοφόροι εξωτερικών δυνάμεων. Οι Κούρδοι υποστηρίζουν μια λύση για μια δημοκρατική και ελεύθερη Συρία και για ένα δημοκρατικό αυτόνομο Κουρδιστάν. Η Συρία είναι ένας γεωγραφικός χώρος με πολλές εθνότητες και πολλά θρησκευτικά δόγματα. Με μια νοοτροπία εθνικού κράτος δεν θα υπάρξει καμία ελευθερία, απλά θα είναι μια νέα εκδοχή του υπάρχοντος συστήματος.
600058_379416662116627_671624975_n.jpg
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έγινε μετά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν, ο οποίος είναι ανώτατο στέλεχος του απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού, με τίτλο Η Ανατομία ενός Πολέμου, του οποίου η παρουσίαση έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στις 22.11.2004. Ο αξιότιμος κύριος υπουργός σε ποιες ηθικές και συνειδησιακές αρχές στηριζόμενος εξαπολύει αυτή την ύβρι στο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα; Αυτή η ατυχής δήλωση δεν έγινε μόνον για να ικανοποιήσει την Τουρκία. Σήμερα, φαίνεται να παίζεται ένα μεγάλο διεθνές παιχνίδι ενάντια στους Κούρδους, και έχουμε τη γνώμη ότι σ’ αυτό το παιχνίδι συμμετέχει και η Ελλάδα. Ο απελευθερωτικός αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στην για 400 χρόνια οσμανική κατοχή και στην ναζιστική εισβολή και κατοχή των χιτλερικών δυνάμεων ήταν δίκαιος και νόμιμος. Έτσι και ο αγώνας του κουρδικού λαού ενάντια στην κατοχή του Κουρδιστάν από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία είναι δίκαιος και νόμιμος. Τέτοιου είδους ύβρεις μας εκτοξεύουν πάρα πολλά κράτη, γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί το κάνουν, όταν όμως αυτές εκτοξεύονται από το ελληνικό κράτος τις θεωρούμε βαριές και ανάρμοστες. Οι λαοί των οποίων οι τύχες μοιάζουν πάρα πολύ και πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση, το να πράττει μια τόσο μεγάλη αδικία το κράτος ενός λαού δεν είναι σωστό και ως πράξη την καταδικάζουμε.
Εμείς, εκφράζουμε το παράπονό μας αυτό στον φίλο και αδελφό ελληνικό λαό, του λέμε ότι καταδικάζουμε την ύβρι του ελληνικού κράτους στο απελευθερωτικό μας κίνημα και αυτή την ύβρι που έχει βάση τις ανήθικες και αποικιοκρατικές σχέσεις των ευρωπαϊκών κρατών τη θεωρούμε μεγάλη πολιτική απρέπεια.
ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
(FEK-BAL)
kurdinf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου