Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ"


ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ - ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η νοσηλεία και η γενική εφημερία έχουν καταστεί επικίνδυνες για την ασφάλεια των ασθενών, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στη Δυτική Αθήνα είναι άμεσος.
Καθημερινά πάνω από 100 ράντζα-φορεία βρίσκονται στους διαδρόμους, χειρουργικές αίθουσες δεν λειτουργούν, κρεβάτια ΜΕΘ είναι κλειστά, κλινικές και τμήματα είναι ανενεργά (όπως η Μονάδα Παίδων, που είναι μοναδική σε όλη την περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας, Πειραιά και νησιών), την ίδια ώρα που η πολιτεία καλεί τους ασθενείς να πληρώνουν όλο και περισσότερα σε εισφορές, φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια.
Και όλα αυτά λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ, της συντονισμένης επιδίωξης για κλείσιμο νοσοκομείων και διάλυση των πρωτοβάθμιων δομών...
υγείας της περιοχής μας, με στόχο την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και ειδικά του νοσοκομείου μας.
Καταγγέλλουμε την τρόικα και την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνους για αυτή την άθλια εικόνα, αφού υλοποιούν αυτή την πολιτική σε βάρος των υγειονομικών και των συμπολιτών μας.
Θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σκοπεύει να την αλλάξει αλλά αντίθετα ρίχνει την ευθύνη σε γιατρούς και προσωπικό, προσπαθώντας να φέρει σε αντιπαράθεση πολίτες και εργαζόμενους στο νοσοκομείο μας.
Για τα παραπάνω το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου αποφάσισε:
Να καλέσει: Δημάρχους, δημοτικά συμβούλια, σωματεία, ενώσεις ανέργων, λαϊκές επιτροπές, συλλόγους και συνελεύσεις της Δυτικής Αθήνας σε σύσκεψη την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου, για να συντονίσουμε άμεσα τη δράση μας σε ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων, υγειονομικών και πολιτών, που θα ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική, θα προστατέψει την ποιοτική, δωρεάν, δημόσια υγεία για όλο το λαό, ενάντια στις πληρωμές ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ.
Να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για την αθλιότητα και την επικινδυνότητα της εφημερίας και της νοσηλείας σε «ράντζα» / φορεία σε διαδρόμους στο ΑΤΤΙΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου