Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013


Άντε να πείτε τώρα με όσα έχουν συμβεί οτι ο Καζάκης είναι υπερβολικός

Διαβάζουμε στο 1greek.wordpress.com και μεταφέρουμε, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο:
«Δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον κύριο Καζάκη, δεν έχουμε επαφές μαζί του, αυτό που μας ενδιαφέρει, όμως, είναι να τονίσουμε την βλακεία και την ηλιθιότητα που έχει σκεπάσει τη χώρα

Στο παραπάνω βίντεο, παρακολουθούμε στις 11/10/2011 έναν αναλυτή – οικονομολόγο να προσπαθεί να εξηγήσει τα αυτονόητα σε ένα πάνελ που τα υπόλοιπα, άσχετα με την οικονομία, παπαγαλάκια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεφτιλιστούν, αρκεί να αντιστρέψουνε την πραγματικότητα.
Η κουβέντα που γίνεται είναι χαρακτηριστική της ελληνικής γκιαούρικης νοοτροπίας. 2.....
καλοπληρωμένες δημοσιογραφικές πόρνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί με 2 υποτιθέμενους αντικειμενικούς δημοσιογράφους προσπαθούν να βγάλουν τρελό τον μοναδικό άνθρωπο της παρέας που έχει σχέση με τα οικονομικά και γνωρίζει το αντικείμενο. Προσέξτε την ημερομηνία του βίντεο. Μιλάμε για τις 11/10/2011.
Ο Καζάκης μιλάει με στοιχεία και νούμερα και τα 4 παπαγαλάκια προσπαθούν να ρίξουν την κουβέντα στην βλακεία, όπου είναι σίγουρο ότι θα νικήσουν. Πρέπει να νικήσουν, για να συνεχίσουν τα κόμματα – νταβατζήδες να τους προσφέρουν αποκλειστικές ειδήσεις, μισθούς, χαρτζιλίκια και αβάντες. Είναι προφανές ότι δεν τους καίγεται καρφί για την αλήθεια και την ενημέρωση του κόσμου.
Σε κάποια φάση της κουβέντας ο Χατζηνικολάου δείχνει μία ιδιαίτερη ευαισθησία σχετικά με τις καταθέσεις των πολιτών, που θα κινδυνεύσουν να χαθούν σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. 16 μέρες μετά, στις 27/11/2011 η ΕΕ αποφάσισε να κουρευτεί το ελληνικό χρέος κατά 50%. Εκτός απο τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια, μερικές χιλιάδες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων έχασαν το 53% των χρημάτων τους και ο Χατζηνικολάου, από όσο ξέρουμε, δεν βγήκε στο βουνό για να υπερασπιστεί αυτούς που έχασαν τα λεφτά τους.
17 μήνες μετά την κουβέντα, δηλαδή σήμερα, η συμμορία της ευρωζώνης κλέβει ξεδιάντροπα τις καταθέσεις των Κυπρίων για να σώσει την οικονομία της. Κάτι σαν“σφάξε με αγά μου, να αγιάσω”.
Ας μην μιλήσουμε για την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση, τα λουκέτα και τις αυτοκτονίες. Ο μόνος που έπεσε μέσα στις προβλέψεις του, από το συγκεκριμένο πάνελ, είναι ο Καζάκης, όπως και όλοι αυτοί που έλεγαν τα αυτονόητα. Αλλά στη χώρα της πουστιάς, η αλήθεια δεν έχει πελάτες, όπως έχει πει και ο Μοντεσκιέ. Προέχει η μίζα, το συμφέρον, το λάδωμα και το κουκούλωμα.
Ακόμα και σήμερα, 3 χρόνια σχεδόν μετά τον ερχομό του ΔΝΤ στην Ελλάδα, δεν έχει βρεθεί κάποιος πολιτικός, διπλωμάτης, τραπεζίτης, αναλυτής, ρήτορας, δημοσιογράφος ή ιεραπόστολος που να εκφράσει ένα ρεαλιστικό επιχείρημα υπέρ των πολιτικών ακραίας λιτότητας. Και ούτε θα βρεθεί. Δεν χρειάζεται να βρεθεί, αφού δεν υπάρχει κανείς που να μπορέσει να βρει κάτι θετικό στο αυτομαστίγωμα των χωρών.
Κάποτε, μέχρι την γαλλική επανάσταση, ήταν ο σοφός βασιλιάς που κυβερνούσε και μπορούσε να κάνει ότι θέλει το λαό του. Δεν είχε σημασία αν ήταν έξυπνος ή χαζός. Μετρούσε ότι ήταν ο βασιλιάς και τον είχε διορίσει ο θεός. Σήμερα, στη θέση του βασιλιά είναι οι τράπεζες που διορίζουν τους πολιτικούς που θα τους κάνουν τα χατίρια. Έπρεπε να το καταλάβουμε πιο νωρίς. Όταν ήμασταν μικροί, μας έλεγαν ότι θα έρθει μία εποχή που τα ρομπότ θα εξουσιάζουν τους ανθρώπους. Τα ρομπότ δεν χρειάζονται, αφού υπάρχει το χρήμα. Και όσο το χρήμα, έχει τη σημερινή του δύναμη και επιρροή πάνω στον άνθρωπο, όλα τα άλλα είναι περιττά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου