Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πάρτε μια γεύση των παπαγαλακίων που προσπαθούν ντε και καλά να μας επιβάλουν τις απόψεις τους


Οταν στριμώχνονται τα επιχειρήματα δεν υπάρχουν και δεν υπάρχουν γιατί όπως θα διαβάσετε αυτό θέλουν το λέει μόνος του σε απάντηση του.Ξυπνήστε όσο είναι καιρός

Κάντε κλίκ στις εικόνες για να μεγαλώσουν
....

Να προσθέσουμε άλλη μια απάντηση στα παραπάνω γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον

Stefanos Kouloumbis Κατ’ αρχάς η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν μπορεί και ούτε θα πρέπει να συγκρίνεται με ΗΠΑ (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) με δεδομένο τη διαφορετικότητα, πολιτισμό και ιστορία κάθε Κράτους Έθνους που συνθέτει την Ε.Ε. !

Ως απόδειξη του παραπάνω είναι ότι οι Γερμανοί το 2009 διοχέτευσαν και πλημμύρισαν τις Τράπεζες του Νότου (όλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.) με «τοξικά ομόλογα» (περί τα 700-800 δις ευρώ) τα οποία δυστυχώς οι πολιτικοί μας ηγέτες και εκπρόσωποί μας στη Βουλή των Ελλήνων όπως και το Τραπεζικό σύστημα αποδέχθηκαν να τα δεχθούν αναντίρρητα….. και να μολύνουν θανάσιμα το επιτόπιο τραπεζικό σύστημα – Θα το έκανε αυτό η πολιτεία της Ν. Υόρκης στη πολιτεία της Φλόριντας ; όχι βέβαια !

Η Γερμανία προωθεί την «φτωχοποίηση» των χωρών του Νότου και τη προώθηση των ΕΟΖ - γιατί ; για να διασφαλίσει χαμηλό εργατικό κόστος, μείωση της μονάδος κόστους παραγωγής προϊόντων και προώθηση των εξαγωγών της Ε.Ε. (Γερμανικών προϊόντων που θα παράγονται στο Νότο) σε ανταγωνιστικές τιμές για να ισοσκελίζει το ισοζύγιο Εμπορίου με τον γίγαντα εξ’ Ανατολάς, τη Κίνα.

Η Γερμανία θα προωθήσει πολιτικές εντάσεις και αναταραχές (εσωτερικές) για να προκαλέσει την εδραίωση της κατάστασης FAILED STATE (αποτυχημένου κράτους), οπότε και η διαχείριση του ορυκτού πλούτου, υδρογονανθράκων κλπ να γίνει από την ίδια… (με απόδοση στην Ελλάδα του 10% μικτά – κάπου 3 % καθαρά οφέλη)…. !!

Ένα κράτος-έθνος, μόνο όταν έχει το δικό του νόμισμα και εθνικά ελεγχόμενη τη Κεντρική του Τράπεζα μπορεί να προωθήσει ανεξάρτητη οικονομική πολιτική.

Εξάλλου, το Ευρώ … και η Γερμανογενής επιβληθείσα οικονομική πολιτική στις χώρες μέλη της Ε.Ε./ ΟΝΕ θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο αυτού του νομίσματος !!! Είναι προεξοφλημένο ! Μέχρι τότε όμως θα έχουν κάνει τη ζημιά σ’ εμάς (χώρες του Νότου) αλλά θα έχουν διασφαλίσει τα οφέλη τους οι Γερμανοί και οι δορυφόροι της….

Να μη ξεχάσουμε τη στήριξή της Γερμανίας στη Τουρκία και τον ηγεμονισμό της τελευταίας στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου… - Τυχαίο ? Δεν το νομίζω – Τίποτε δεν είναι τυχαίο στη πολιτική!
Αν υποφέρουμε «εντός ευρώ» σε βαθμό 5 στα 10 για μια περίοδο 20+ ετών, προτιμώ να υποφέρω 5 χρόνια σε βαθμό 8/10 ! ---- Και υπόψη δεν έχουμε δείγματα γραφής οικονομικής ανάκαμψης Εθνών-Κρατών που είναι εντός Συστήματος με κοινό νόμισμα… σε αντίθεση με περιπτώσεις όπου έθνη-κράτη με το δικό τους νόμισμα μπορούν και επιτύχουν να ανακάμψουν από τη οικονομική ύφεση / ανεργία / παραγωγή και να πολεμήσουν τη λαίλαπα που επιβάλλεται σήμερα όπου οι ζημιές που έχουν προκαλέσει οι τράπεζες να τις πληρώνει ο λαός….. (και το ειρωνικό της ιστορίας… να παραμένουν οι τράπεζες, βλέπε Ελλάδα με το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς !!! δηλαδή και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο…!).

Μη ξεχνάμε εξάλλου, τη ζημιά που γίνεται στις γενιές μας / στα παιδιά μας, τη καταστροφή του κοινωνικού ιστού κλπ.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα…. – αν και θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά !!!
Οι περισσότεροι πολιτικοί και Οικονομολόγοι μου θυμίζουν τους προύχοντες και τσιφλικάδες του 1821 που κόντραραν σε κάθε επαναστατική κίνηση του καταδυναστευμένου από τους Οθωμανούς Τούρκους…!!! Και δεν βλέπουν ή καλύτερα δεν θέλουν να δουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αλλοίμονο !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου