Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο Μαριάς προτείνει την αποχώρηση των αντιμνημονιακών κομμάτων από τη Βουλή - Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε και δελτίο τύπου

Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ»: Το Ε.Πα.Μ. ήδη από τις 25 Οκτωβρίου 2012 απευθύνθηκε με επίσημη ανοικτή επιστολή της Πολιτικής του Γραμματείας προς τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και τους ζήτησε αυτό που σήμερα ο Νότης Μαριάς προτείνει. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση, είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα. Τι άλλο άραγε πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσουν, ότι με τη στάση τους παραμένοντας σε αυτή τη βουλή απλά νομιμοποιούν το φαύλο καθεστώς των δωσιλόγων και την κατοχή από τους επικυρίαρχους;
Ο Νότης Μαριάς έστειλε επιστολή σε όλους τους αντιμνημονιακούς βουλευτές πλην της Χρυσής Αυγής  - Ο κ. Μαριάς, κατήγγειλε την κυβέρνηση και την τρόικα για κατάλυση των δικαιωμάτων των βουλευτών, ζητώντας ως απάντηση να αποχωρήσει η αντιπολίτευση από την Βουλή
Στην αποχώρηση των κομμάτων του αντιμνημονιακού τόξου από τη Βουλή,  πρότεινε να προχωρήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο βουλευτής της Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, προκειμένου να ενωθούν με την κοινωνία. Μάλιστα συμπλήρωσε πως με αυτή την κίνηση θα αρνηθούν τις αμοιβές και τα προνόμια που λαμβάνουν, ώστε να στείλουν στον λαό το «μήνυμα» ότι «για την αντιπολίτευση δεν υπάρχει Βουλή».

Ο κ. Μαριάς, επίσης κατήγγειλε την κυβέρνηση και την τρόικα για κατάλυση των δικαιωμάτων....
των βουλευτών, ζητώντας ως απάντηση να αποχωρήσει η αντιπολίτευση από την Βουλή.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους επεσήμανε πως θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση στέλνοντας επιστολή σε όλους τους αντιμνημονιακούς βουλευτές (πλην της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) ενημερώνοντας για τις προθέσεις του.
Μάλιστα τόνισε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξέρει τις απόψεις του.
Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε και δελτίο τύπου:
"Έκκληση στους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου να αποχωρήσουν από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου απηύθυνε ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Νότης Μαριάς αφού διευκρίνισε ότι μιλά σαν απλός Βουλευτής και μέλος του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» που συνεργάζεται με τους ΑΝ.ΕΛ. επισήμανε ότι η Βουλή στην ουσία εξυπηρετεί τις εντολές της Τρόϊκας ενώ τα όρια λειτουργίας των Βουλευτών της Αντιμνημονιακής Αντιπολίτευσης του Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου είναι περιορισμένα.
Έτσι η Βουλή με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου με διαδικασίες κατεπείγοντος, την άρνηση Υπουργών να προσέλθουν στη Βουλή και να δώσουν απαντήσεις στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχει απαξιωθεί.
Για το λόγο αυτό κάλεσε τους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου να αποχωρήσουν από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου όταν και θα είναι η επέτειος για τις Πλατείες και να ενωθούν με τους πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος.
Επισήμανε ότι αυτό προϋποθέτει παραίτηση από το βουλευτικό μισθό και κάθε άλλη βουλευτική παροχή.
Κατέληξε δε λέγοντας: «Εάν το Κοινοβούλιο μπορούσε να ανατρέψει το Μνημόνιο τότε η Τρόικα θα είχε ήδη καταργήσει το Κοινοβούλιο».
 
Ο Νότης Μαριάς αναμένεται να στείλει προσωπική επιστολή στους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου για το ζήτημα της αποχώρησης από τη Βουλή".
από το «στοχασμός - πολιτική»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου