Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Χειροκροτούσαν!!! ή «Η αηδία σε θαυμαστικά!!!!»

του Κώστα Γιαννιώτη*
Ακόμα κι αν είχαν σημάνει γενικό προσκλητήριο λοβοτομημένων, για να αποτελέσουν το ακροατήριο της ομιλίας του πασίγνωστου Μπένυ, στη ΔΕΘ (8 – 9 – 2013), είναι σίγουρο ότι κάποιος απ` όλους αυτούς θα είχε ξεφύγει από την προσοχή και την επίβλεψη των χειρουργών που έκαναν τη λοβοτομή.
Έτσι, ίσως,  θα του είχαν απομείνει έστω και ελάχιστα κύτταρα εγκεφαλικής λειτουργίας και , συνεπώς, θα πεταγόταν από το κάθισμά του στο άκουσμα των λεγομένων του Μπένυ.
Έλα όμως που δε βρέθηκε ούτε ένας τέτοιος στο ακροατήριο. Απαθείς οι πάντες, όχι μόνο κοίταζαν στο στόμα τον ομιλούντα, αλλά με το τέλος της ομιλίας ξέσπασαν και σε χειροκροτήματα(!)
Ποιο ήταν λοιπόν αυτό το περίφημο ακροατήριο; Από ποιους αποτελούνταν;
Αν εξαιρέσεις τους βολεμένους και «μπουκωμένους» από την όλη κατάσταση, ...
παρατρεχάμενους, τους «ιθύνοντες», που επιβιώνουν και στις πιο αντίξοες συνθήκες (βλ. κατσαρίδες), βρέθηκαν ανάμεσά τους και οι …… συνήθεις  ύποπτοι. Τα κομματόσκυλα και οι συνειδητά γλείφτες και χειροκροτητές.  Κι αυτοί χωρισμένοι σε δυο υποκατηγορίες. Σ` αυτούς που διαθέτουν IQ σκαμπό και σ` αυτούς που ήλπιζαν, και ελπίζουν πάντοτε, να πέσει κανένα ξεροκόμματο από το τραπέζι των αφεντικών και να βολέψουν την ακόρεστη βουλιμία τους, ακόμα κι αν αυτό το ξεροκόμματο προέρχεται από τις σάρκες ενός σφαγιαζόμενου λαού(!)
Χειροκροτούσαν ακούγοντας τον Μπένυ να τους λέει ότι διανύσαμε τα 4/5 της απόστασης και δεν απομένει παρά 1/5 μόνο για την επίτευξη του τελικού στόχου.
Δεν τους έπιασε φόβος και δέος στο άκουσμα της …… απειλής. Δεν τρομοκρατήθηκαν μπροστά στην προειδοποίηση ότι μόνο το 1/5 της απόστασης απόμεινε πριν την ολοκληρωτική καταστροφή. Αντίθετα, χειροκροτούσαν(!)
Δεν κατάλαβαν γρι από τη φράση ότι ….«βρισκόμαστε λίγο πριν τη στροφή». Τους έκρυψε ο Μπένυ το γεγονός ότι αμέσως μετά τη ….«στροφή» τελειώνει ο δρόμος και αρχίζει ο γκρεμός. Χειροκροτούσαν (!)
Δεν ένιωσαν ανατριχίλα στο άκουσμα της φράσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους (βλ. πλήρης αποδιοργάνωση όλων των θεσμών που συνιστούν τη δομή μιας κρατικής υπόστασης). Χειροκροτούσαν (!)
Ο πασίγνωστος Μπένυ, διακρίνεται για τους μακροσκελείς βερμπαλισμούς του και τις ακατανόητες ωραιολογίες του (βλ. αερολογίες). Μιλά για τα πάντα χωρίς να λέει απολύτως τίποτε. Είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ψευτών που διαθέτουν ρητορική ικανότητα και οι οποίοι, συνήθως, απευθύνονται σε ηλίθιους ή μισοναρκωμένους.
Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι μέσα από αυτή του την προσπάθεια, ο Μπένυ, ακριβώς γιατί ήταν πεπεισμένος ότι απευθύνεται σε …«δικούς» του και σε ηλίθιους, ένιωσε άνετα και δεν έδωσε μεγάλη προσοχή στα λεγόμενά του. Άφησε να του ξεφύγουν λεξούλες και φρασούλες που αποκαλύπτουν τον αμοραλισμό του πολιτικού και την προγραμματισμένη πορεία των ανθρώπων που έχουν αναγάγει το δωσιλογισμό σε υπέρτατο ….«εθνικό καθήκον».
Μας είπε ότι «αν σωθεί η χώρα, σώζονται και οι άνθρωποι της χώρας». Απέφυγε όμως να μας πει τι θα γίνει τώρα αυτή η χώρα, της οποίας οι άνθρωποι χάνονται, στο όνομα της «σωτηρίας» της ….χώρας(!)
Ομολογεί με κυνικότητα ότι οι αποφάσεις τους ήταν – και είναι – αντιδημοφιλείς (βλ. αντιλαϊκές) αλλά το έκαναν από …«πατριωτικό καθήκον» (!)
Ο κυνισμός τον οδήγησε στην παραδοχή   ότι «υφίστανται ταπεινώσεις», ότι πήραν «το πολιτικό κόστος», αλλά ότι το έκαναν για το συμφέρον του τόπου(!)
Όταν συνειδητά αναγνωρίζει ότι υφίσταται ταπεινώσεις από την έκφραση του λαϊκού αισθήματος, αλλά παίρνει την ευθύνη του «πολιτικού κόστους», σημαίνει πως γνωρίζει ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις επιδιώξεις και τις επιθυμίες του λαού, αλλά, σαν ταγός και κήνσορας του λαϊκού οφέλους και αδιαφορώντας για τη λαϊκή επιθυμία ή τις αντιδράσεις, παίρνει αποφάσεις αντίθετες προς τη λαϊκή θέληση. Απαξιεί να θέσει στη λαϊκή κρίση τις αποφάσεις του. Κατέχει το θέσφατο(!)
Υπάρχει πιο μεγάλη βρισιά για τη δημοκρατία, από αυτή του την παραδοχή;
Όταν ομολογεί, σε κάποια αποστροφή της ομιλίας του ότι το κοινοβούλιο λειτουργεί ……«κάτω από πιέσεις», και ότι «βεβαίως, μας επιβλήθηκαν τα μνημόνια, αλλά ήταν προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης» δεν αποτελούν αυτά στοιχεία του αυριανού κατηγορητηρίου για εσχάτη προδοσία; Τέτοιες «πιέσεις», για πραγματικούς και πατριώτες κυβερνήτες, αποτελούν αιτία πολέμου, εναντίον αυτού που ασκεί αυτές τις πιέσεις. Η αποδοχή τους - όπως κάνατε εσείς – συνιστά εσχάτη προδοσία.
Αυτός καμάρωνε και το πετούσε στη μούρη των «ακροατών» του(! )
Κι αυτοί χειροκροτούσαν(!)
Μας ξεκούφανε με την αποστροφή ότι ολοκληρώνεται η …… «θεσμική μας ισοδυναμία» μέσα στους κόλπους της ευρωπαϊκής ένωσης (!!!!)
Τι λες …. ΡΕ(!)
Από πότε οι υποτελείς και οι αποικίες απαιτούν «θεσμική ισοδυναμία» με τη μητρόπολη ; Δεν του είπε κανείς ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει την ύπαρξη κράτους που έχει Εθνική Ανεξαρτησία;
Μήπως , λέω μήπως, θυμάται ότι έχει υπογράψει την οριστική και αμετάκλητη παραίτηση της χώρας μας από κάθε ασυλία και, άρα, το δικαίωμά της στην Εθνική Ανεξαρτησία ; Τόσο θράσος! Τόση απάτη! Τόση προκλητικότητα!
Μας «διευκρίνισε» ότι για την κακοδαιμονία της χώρας δεν φταίνε οι «θεσμοί» της ΕΚΤ – ΕΕ - ΔΝΤ, αλλά οι δεξιές κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών και - κατ` επέκταση – η συντηρητική διάρθρωση των ευρωπαϊκών κοινωνιών…. (!!) Δηλαδή, αν δεχτούμε τα όσα λέει θα πρέπει να βάλουμε τούμπα τη λογική, για να τον ικανοποιήσουμε.
Ας κάνουμε ένα παιγνίδι συλλογισμών. Ας δεχτούμε – την άποψη του πονηρού πολιτευτή -  τον προοδευτικό προσανατολισμό της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ (!) Ας το κάνουμε για να μην κακοκαρδίσουμε τον Μπένυ και χάσει κανένα καντάρι λίπος. Αν δεχτούμε ότι οι κακοί που του φταίνε είναι οι δεξιές κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, σημαίνει ότι αυτός είναι σε κόντρα με τους δεξιούς . Κάνει όμως «παρεούλα» και έχει αλισβερίσι με τον Αντωνάκη. Συμπέρασμα: ο Αντωνάκης δεν είναι δεξιός και ακροδεξιός του κερατά. Εξιλεώνεται στην κολυμβήθρα του …… «προοδευτικού» Μπένυ. Και έπειτα τον Ολάντ, που βαδίζει χέρι χέρι με τη Μέρκελ, πού θα τον εντάξουμε το συναγωνιστή και ομοτράπεζο - στη Σοσιαλιστική Διεθνήτου -  του Μπένυ;
Η προοδευτική, κατά Μπένυ, ΕΕ, ετοιμάζει την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης και τη μετατροπή – επισήμως – της χώρας μας σε επαρχία, της Γερμανίας ίσως. Προοδευτική η ΕΕ, κατά Μπένυ, άρα προοδευτικές  και οι πολιτικές της και, άρα, και η αφομοίωση και ο αφανισμός της Ελλάδας μέσα στο χαοτικό χωνευτήρι της Μέρκελ και της παρέας της(!)
   
Ας αφήσει τις κουτοπονηριές, ο Μπενίτο κι ας προχωρήσει στο προδοτικό του έργο χωρίς δικαιολογίες.
Τόσο φτύσιμο στην κοινή λογική, και το στημένο, σιχαμερό και νοητικά ευνουχισμένο ακροατήριό του να τον χειροκροτεί(!)
Τι να πει κανείς!
 Σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του παραδέχτηκε (πιο συνετός, γαρ, από τον Αντωνάκη) ότι «είναι δύσκολο να πείσεις την κοινωνία» και ότι «δεν υπάρχει ακόμα το εύρος της κοινωνικής συναίνεσης που απαιτείται» στην παρούσα φάση.
Ναι ! Σωστά ! Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει αυτό το εύρος, γι` αυτό παλεύουν να μας …… διευρύνουν αυτό το …… εύρος !!!
Κι αν δεν υπάρχει αυτή «η κοινωνική συναίνεση», τόσο το χειρότερο για την ίδια, όπως έλεγε και ο παλιός …..«εταίρος» του Μπένυ, ο πασίγνωστος Γκαίμπελς.
Κι αυτή η ριμάδα η ….αμφιβολία ….! Ο ίδιος το είπε. «Η αμφιβολία για την επιτυχία του προγράμματος, άλλος ένας παράγοντας που μας ταλανίζει». Το είπε αλλά ποιος να το ακούσει; Ποιος να το καταλάβει;  Αυτοί απλώς χειροκροτούσαν(!)
Τι να πρωτοθαυμάσεις από τα μαργαριτάρια που πέταγε απλόχερα;
Το ότι …… «μειώνεται το ΑΕΠ, αλλά επιτυγχάνουμε πρωτογενές πλεόνασμα»( ;! )
Ότι « ……οδεύουμε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης»(;!)
 Έτσι είναι, γιατί το λέει ο Μπένυ. Το αν οι προβλέψεις για το «ρυθμό» ανάπτυξης προϋπολογίζεται π.χ. στο  – 5% και αυτός, τελικά, βουλιάζει στο  - 6,2% , δεν απασχολεί τον Μπένυ. Γι` αυτόν οδεύουμε σε θετικούς ρυθμούς.
Παραδέχεται ότι «…βεβαίως και μεγάλωσε το χρέος, ….αλλά τώρα είναι αναδιαρθρωμένο…..» είπε.
Αλλά ποιος τον άκουγε. Τους δούλευε ασύστολα κι αυτοί χειροκροτούσαν ( ! )
Μας ξεφούρνισε ότι είναι σισύφιο το έργο που παράγεται και ότι η κυβερνητική συνεργασία είναι εγκλωβισμένη σ` αυτό.
Αλήθεια, αγνοεί το μύθο του Σισύφου, του καταδικασμένου σε αιώνια τυραννία, ή το γνωρίζει και όταν το έλεγε δοκίμαζε το μέγεθος της μαλ  ……..ας του ακροατηρίου του;
Πιστεύω πως τον γνωρίζει. Και η δοκιμή του πέτυχε. Το ακροατήριό του αποδείχτηκε τόσο πουλημένο και μαλ ……. νο, που αντί να πάρει τα βουνά τρέχοντας, χειροκροτούσε(!)
Η έμμεση – πλην σαφής – προειδοποίηση ότι το μαρτύριο του ελληνικού λαού είναι σισύφιο, δηλαδή αέναο, όπως και το χρέος του, δεν το έπιασε κανένα από τα εγκεφαλικά υβρίδια που έπαιζαν το ρόλο μελών ακροατηρίου. Χειροκροτούσαν(!)
Και όσο για τις τράπεζες …… !!!!
Ισχυρίστηκε το εξωφρενικό, ότι «…..οι τραπεζίτες …..έχασαν με την ανακεφαλαιοποίηση»(!) Κερδισμένες βγήκαν «…οι τράπεζες οι οποίες στηρίχτηκαν»(!) και «.….διασώθηκαν οι καταθέσεις». Άκουγε, το ακροατήριο, αυτά τα σημεία και τέρατα και …… χειροκροτούσε(!)
Απέφυγε όμως να ομολογήσει ότι «διασώθηκαν» οι καταθέσεις, για να τις φάει ο μινώταυρος του κουρέματος, που τον ακούω από μακριά να φτάνει με ποδοβολητό.
Μέσα στη γαλαντομία του προς τους τραπεζίτες, ξέχασε να μας πει πόσες και τι κουβεντούλες έχει κάνει, αυτός και το σινάφι του, με τους τραπεζίτες, σχετικά με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των δανείων, από τις τράπεζες προς τα κόμματά τους. Μήπως – λέω μήπως - έχουν καμιά σχέση με το νόμο, περί απαλλαγής ευθυνών των μεγαλοστελεχών των τραπεζών, που ενεπλάκησαν σ` αυτή την ιστορία των δανειοδοτήσεων των κομμάτων τους ;
Τελικά μέσα από αυτό το ξεφάντωμα του θράσους, της πρόκλησης και της απάτης, δεν ξέχασε να στείλει και το μηνυματάκι του προς τον Αντωνάκη (το συνένοχό του στο ξεπούλημα της Ελλάδας), ότι σημασία έχει η κυβερνητική σταθερότητα. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών.
Βλέπεις οι λαϊκές αντιδράσεις και τα μηνύματα - από κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις – δείχνουν ότι σε περίπτωση εκλογών ίσως φτάσει στο σημείο να αναρωτηθεί μήπως έκανε λάθος στην κάλπη και ψήφισε άλλο κόμμα. Γιατί ίσως να μη βρεί ούτε τη δική του ψήφο.
Επειδή όμως είναι μαστόρια στο ψευδοδημοκρατικό παιγνιδάκι των εκλογών, είναι κάτι που δεν το φοβούνται και τόσο. Έχουν, άλλωστε πίσω τους αρκετές εφεδρείες στήριξης και συνέχισης του καταστροφικού τους έργου. Ας είναι καλά το ψοφίμι της ΔΗΜΑΡ του Φωτάκη και οι γιαλατζί επαναστάτες του κυρ- Αλέξη.
Άσε που έχουμε και τη Χ.Α. Αυτή πού την πας; Είναι πολύπλευρα χρήσιμη για το σύστημα. Την ώρα που θα τη χρειαστεί ο Μπένυ – και ο κάθε Μπένυ – θα τη φωνάξει, ξεχνώντας τις δημοκρατικές και πατριωτικές, αντιφασιστικές κορόνες.
Εκείνο που τρέμει, κι αυτός και η παρέα του, είναι μην ξυπνήσει το θεριό, που σήμερα φτύνουν και απειλούν, στέλνοντας μια και καλή στο διάολο κι αυτούς και τις τράπεζές τους και τις εκλογές τους και τα δάνειά τους και τα ΕΥΡΩ τους.
Αυτό μόνο ταράζει τον ύπνο τους. Κι αυτό είναι αναπόδραστο. Θα γίνει είτε το θέλουν είτε όχι.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ είναι σιμά – κοντά. Τότε να δω πού θα είναι οι κλακαδόροι που σήμερα τους χειροκροτούν.
Τότε να δω αν θα τους φτάνουν τα ΜΑΤ, τα ΜΕGAλα και τα … Θαλασσινά κανάλια για να τους σώσουν, από το θεριό λαό.
*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου