Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο κόσμος δείχνει τον δρόμο: «Μονόδρομος η ανατροπή»!

Πρόσωπα νέα, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Οκτωβρίου, στον Ιανό, στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καζάκη "Μονόδρομος η ανατροπή", εκδόσεις ΤΟ ΧΩΝΙ, δημιουργώντας πραγματικά το αδιαχώρητο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τα χειροκροτήματα ήταν ιδιαίτερα θερμά κάθε φορά που οι ομιλητές  μιλούσαν για ανατροπή του καθεστώτος από τον ίδιο τον λαό.
Μάλιστα στην συζήτηση που ακολούθησε, την παρουσίαση του βιβλίου, οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις των απλών πολιτών έδειξαν ότι ο λαός «δεν μασάει», είναι συνειδητοποιημένος για το ποιος είναι ο εχθρός και έχει ξεπεράσει τις κομματικές ηγεσίες στην πρωτοπορία της σκέψης αλλά και της δράσης που είναι έτοιμος να επιλέξει, προκειμένου να απαλλαγεί από τα δεσμά των ξένων και των ντόπιων επικυρίαρχων.
Το βιβλίο προλόγησαν ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, διδάκτωρ εργατικού δικαίου - βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο γνωστός καλλιτέχνης κ. Γιάννης Ζουγανέλης και ο εκδότης της εφημερίδας ΤΟ ΧΩΝΙ, κ. Γ. Χριστοφορίδης.

web4586
web4594
Κοινή συνισταμένη στα λόγια και των τριών, το γεγονός ότι στο βιβλίο, ο συγγραφέας παρουσιάζει αναλυτικά τα αίτια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας- κοινωνίας και πολιτικής με τρόπο που μυεί και τον πιο αδαή αναγνώστη, ενώ δεν μένει στις διαπιστώσεις καθώς προτείνει λύσεις και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα και φόβους του μέσου έλληνα πολίτη όσον αφορά στον τρόπο διαφυγής και διεξόδου της χώρας από το σημερινό αδιέξοδο. Παράλληλα έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο Δ. Καζάκης, είναι από τους ελάχιστους που είχαν προειδοποιήσει και ενημερώσει μέσω της αρθρογραφίας του, τον ελληνικό λαό, για τα μελλούμενα και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα. 
web4593
web4602
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Πα.Μ αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας, ότι η απάντηση βρίσκεται στο «εάν οι δυνάμεις εκείνες που ξέρουν να πολεμούν για την πατρίδα, την δημοκρατία από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού, ενωθούν σε μια ευρεία κοινωνικοπολιτική συμμαχία που προτάσσει εδώ και τώρα την ανατροπή του καθεστώτος με γενική πολιτική απεργία του λαού. Όπως υποστήριξε τώρα είναι μια σημαντική ευκαιρία για να συγκροτηθεί ένας αληθινός δημοκρατικός αντίπαλος πόλος εναντίον ολόκληρου του καθεστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου