Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Σχέδια αποσταθεροποίησης εξυφαίνει η επίσημη εξουσία

του Δημήτρη Καζάκη
Η στυγερή δολοφονία με άκρως επαγγελματικό τρόπο των δυο μελών της ΧΑ έξω από τα γραφεία του κόμματος αυτού στο Νέο Ηράκλειο, γεννά πολλά ερωτηματικά για τα αληθινά κίνητρα και τους στόχους των δραστών. Ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται για αντιφασίστες της μιας, ή της άλληw μορφής, αλλά για σεσημασμένους επαγγελματίες εκτελεστές που μόνο ο υπόκοσμος, ή το παρακράτος διαθέτει.
Το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια φάνηκε από την πρώτη στιγμή αν παρακολουθήσει κανείς τον καταιγισμό δήθεν ενημέρωσης από τα γνωστά μέσα μαύρης προπαγάνδας του καθεστώτος. Πολύ πριν αποφανθούν επίσημα οι διωκτικές αρχές, οι γνωστοί τηλεοπτικοί κήνσορες σε διατεταγμένη υπηρεσία είχαν βαφτίσει το χτύπημα ως τρομοκρατική ενέργεια και η όλη τους προσπάθεια ήταν ευθύς εξαρχής να διαμορφώσουν ανάλογο κλίμα. Πώς το ήξεραν, ποιος τους το σφύριξε και μάλιστα πολύ πριν οι ίδιες οι διωκτικές αρχές εμφανιστούν με αυτή την εκδοχή; Μήπως ήταν προαποφασισμένο;
Ταυτόχρονα έπαιξαν το γνωστό παραμύθι της αποσταθεροποίησης, σύμφωνα με το.....
οποίο κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι της τρομοκρατίας προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την παγκόσμια γνωστή για την σταθερότητα χώρα μας. Και μάλιστα, όπως λένε, τώρα που πάμε μια χαρά. Δηλαδή τώρα που έχει εξοντωθεί με την ανεργία, την εξαθλίωση και την ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης το μισό του πληθυσμού και οι κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξοντώσει το άλλο μισό. Μέσα σε τέτοια υποδειγματική σταθερότητα, ήρθαν από το πουθενά κάποιοι σκοτεινοί τύποι να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, την χώρα και ιδιαιτέρως την δημοκρατία!
Ήταν τελικά τρομοκρατική ενέργεια το χτύπημα; Πρώτα βγήκαν οι τηλεαστέρες της διατεταγμένης δημοσιογραφίας να προετοιμάσουν το έδαφος και ύστερα εμφανίστηκε η κυβέρνηση να αναθέτει στην αντιτρομοκρατική την όλη υπόθεση. Με ποια στοιχεία; Από πού φαίνεται ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια; Τα παπαγαλάκια μιλούν για οργανωμένη ενέργεια ως στοιχείο τρομοκρατικής δράσης. Συγνώμη, τα χτυπήματα του οργανωμένου εγκλήματος δεν χαρακτηρίζονται από την άρτια μεθόδευση και οργάνωσή τους;
Γιατί αποκλείστηκε εξαρχής το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με όρους οργανωμένου εγκλήματος; Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη της δεν είναι εκείνη που κατηγορεί για εγκληματική δράση την ΧΑ και μάλιστα για εμπλοκή της με κυκλώματα του εγκλήματος; Τι και ποιος μας λέει, ότι το χτύπημα αυτό δεν είναι μια προσπάθεια αντίπαλης συμμορίας για έλεγχο περιοχής; Τώρα μάλιστα που τα «τάγματα εφόδου» της ΧΑ αποδείχτηκαν τζούφια; Γιατί να μην θεωρήσει κανείς, ή να ερευνήσει έστω το ενδεχόμενο τώρα που η ΧΑ βρίσκεται σε υποχώρηση και χάνει έδαφος στις ελεγχόμενες από αυτήν περιοχές, κάποια άλλη οργανωμένη εγκληματική οργάνωση να επιχειρεί ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών;
Ή μήπως ο κ. Σαμαράς άλλαξε γνώμη, ή έκλεισε τις πρέπουσες συμφωνίες στο παρασκήνιο και ψάχνει τώρα τρόπους να εξαγνίσει την ΧΑ ώστε να την αξιοποιήσει ως χρυσή εφεδρεία για το δικό του πολιτικό μέλλον; Είναι τυχαίο άραγε ότι δολοφονήθηκαν με τρόπο επαγγελματικής εκτέλεσης τρία μέλη της «περιφρούρησης» της ΧΑ; Αν ήταν τυφλό χτύπημα – όπως ισχυρίζεται η ΧΑ και εμμέσως αποδέχονται οι διωκτικές αρχές – τότε γιατί οι εκτελεστές έδρασαν με τόσο επαγγελματικό τρόπο και μάλιστα με την καθαρή πρόθεση να σκοτώσουν μέλη της «περιφρούρησης»; Γιατί δεν άδειαζαν απλά τα όπλα τους γενικά στον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα γραφεία της ΧΑ;
Προσωπικά δεν γνωρίζω τι έγινε, αλλά η πρεμούρα να εμφανιστεί το δολοφονικό χτύπημα, πριν καν αποφανθούν οι διωκτικές αρχές, ως τρομοκρατική ενέργεια οφείλει να μας βάζει σε σκέψεις. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη – τουλάχιστον μέχρι τώρα – και καμιά προκήρυξη δεν υπήρξε που να εξηγεί τα κίνητρα της δολοφονίας. Κι εγώ ρωτώ: Μα καλά τι σόι τρομοκρατική ενέργεια είναι αυτή όπου καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν εξηγεί τα κίνητρα για την δολοφονική της πράξη; Τι νόημα έχει μια τέτοια τρομοκρατική ενέργεια και πώς μπορεί να είναι σίγουρος κανείς ότι όντως πρόκειται για κάτι τέτοιο;
Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Και δεν θα υπήρχε καμιά σοβαρή διωκτική αρχή που θα απέκλειε και μάλιστα τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα την οποιαδήποτε εκδοχή για να επικεντρωθεί μόνο σε μία: της τρομοκρατικής ενέργειας. Εκτός κι αν είχε αναλάβει την ευθύνη κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Δεν θα το έκανε καμιά διωκτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και δεν είναι υποχείριο της εξουσίας, όπως συμβαίνει στον τόπο μας.
Παρ’ όλα αυτά, αυτό που είδαμε είναι να προαναγγέλουν οι διατεταγμένοι δημοσιογράφοι την τρομοκρατική ενέργεια κι έπειτα να αναλαμβάνει επίσημα η αντιτρομοκρατική. Αν όλα αυτά σας κάθονται καλά, τότε, πολύ φοβάμαι, ότι έχετε χάσει την επαφή με τον κοινό νου.
Έγινε τελικά τρομοκρατική ενέργεια. Κατά τη γνώμη μου ναι. Η δολοφονική επιχείρηση ήταν μια σαφής τρομοκρατική ενέργεια, αλλά όχι εναντίον της ΧΑ, του πολιτεύματος ή της ανύπαρκτης δημοκρατίας. Ήταν μια ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τον ίδιο τον λαό. Και πώς το ξέρουμε αυτό; Μα ανέλαβαν την ευθύνη ευθύς εξαρχής οι ηθικοί της αυτουργοί. «Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία,» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Ποιοι προσπαθούν να κάνουν την χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών; Μας το είπε ο κ. Βορίδης. Ο Βορίδης βγήκε στον ΣΚΑΙ το ίδιο βράδυ της δολοφονίας και έριξε το σύνθημα των «δυο άκρων»... πριν ακόμη μάθουμε την ταυτότητα των δραστών. Είχε το θράσος μάλιστα να εγκαλέσει τον απλό κόσμο να σταματήσει να οργίζεται και να θέλει να ρίξει την κυβέρνηση γιατί δίνει λαβή σε τέτοιες ενέργειες.
Κάνει τραγικό λάθος ο κ. Καμμένος. Δεν κινδυνεύει ο λαός από εμφύλιο. Δεν υπάρχουν σήμερα δυνάμεις ικανές να σπρώξουν τους έλληνες στην αλληλοσφαγή, όσο κι αν θα το ήθελαν οι νοσταλγοί του εμφυλίου και οι πάτρωνες τους εντός και εκτός Ελλάδας.
Κινδυνεύει από ανοιχτή φασιστική εκτροπή που προετοιμάζουν οι κυβερνώντες με την καθοδήγηση των δανειστών και της αφεντικών της τρόικας. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν με τις πολιτικές εξανδραποδισμού, ανέχειας, ξεπουλήματος και καταστροφής, χωρίς να βάλουν στο γύψο και επίσημα τον ελληνικό λαό. Να του στερήσουν δηλαδή ακόμη και την τυπική ελευθερία να διαμαρτύρεται. Εκεί μας πάνε και προετοιμάζουν το έδαφος με τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες σαν τις χθεσινές.
Ε, ναι λοιπόν, η χθεσινή στυγερή δολοφονία είναι μια καθαρή τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν ανέχεται άλλο το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που του επιβάλλεται. Κι οι ηθικοί αυτουργοί και ενδεχομένως οι εμπνευστές αυτής τρομοκρατικής ενέργειας βγήκαν πριν καλά-καλά στεγνώσει το αίμα των δολοφονημένων, να προετοιμάσουν το έδαφος για περεταίρω ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής με επίκληση της θεωρίας των «δυο άκρων». Φάνηκε καθαρά ότι αυτό που ήθελαν ήταν η ενεργοποίηση του αντιτρομοκρατικού και άλλων χουντικών διατάξεων που ενδεχομένως να διαθέτουν ήδη στο συρτάρι τους και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για τις επιβάλλουν.
Πατριώτες, δημοκράτες γρηγορείτε. Οι ομογάλακτοι της χούντας και του φασισμού κατέχουν ήδη την εξουσία και δεν θέλουν με κανένα τρόπο να την χάσουν υπό την καθόλα πραγματική απειλή ενός γενικού ξεσηκωμού του λαού. Ξέρουν ότι δεν έχουν κανένα, μα κανένα έρεισμα και χρησιμοποιούν το τελευταίο τους χαρτί. Ψάχνουν να βρουν τρόπο να κρατηθούν στην εξουσία με ανοιχτή καταστολή του λαού σε συνθήκες μιας ιδιότυπης «κατάστασης πολιορκίας» και στρατιωτικού νόμου. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.
Η μόνη αποσταθεροποίηση που μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα είναι όταν η επίσημη εξουσία βάζει στον γύψο τον λαό προκειμένου να διασωθεί η ίδια και τα αφεντικά της. Έχουμε καθαρούς σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας που δεν θέλουν με κανένα τρόπο να χάσουν την εξουσία, γιατί ξέρουν τι τους περιμένει. Κι η απάντηση σ’ αυτούς και στα σχέδια αποσταθεροποίησης που απεργάζονται μπορεί να είναι μόνο μία: η συγκρότηση της πιο πλατιάς δημοκρατικής συμμαχίας και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων, που θα σταθεί με όρους νίκης απέναντι στο φαύλο και προδοτικό καθεστώς του «συνταγματικού τόξου» της εκτροπής και της ανωμαλίας, ώστε να μπορέσει ο λαός να ανατρέψει το καθεστώς αυτό που οδηγεί τη χώρα σε φασιστική εκτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου