Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Ή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩ!

ΜΕΛΕΤΑ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ !
Γ. ΛΙΛΛΗΚΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΛΙΡΑ !
To μόνο αντίδοτο στη μνημονιακή καταστροφική απόφαση του Eurogroup αποτελούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις και η άρνηση της Κυπριακής Βουλής να ψηφίσει τα καταστροφικά μέτρα του Eurogroup.
Κυπριακοί πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι είναι πολύ αμφίβολο, έως αδύνατον (;), να ψηφίσει η Κυπριακή Βουλή τις αποφάσεις του Eurogroup.
Πολύ ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι, σε αντίθεση με την Ελλάδα, τόσο ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού όσο και ο Γ. Λιλλήκας, όχι μόνο είπαν «όχι» στην κατάπτυστη συμφωνία του Eurogroup και δήλωσαν ότι εξετάζουν ευθέως το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ ή δημοψηφίσματος για έξοδο!
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι σε περίπτωση ενός Κυπριακού «όχι» και εξόδου........
της Λευκωσίας από το ευρώ, θα έχουμε νέο τοπίο στον ευρωπαϊκό νότο και σε όλη την ευρωζώνη και πιθανότατα ντόμινο θετικών ανατρεπτικών εξελίξεων!!!
Διαβάστε παρακάτω επίκαιρο ρεπορτάζ για τη στάση του ΑΚΕΛ και του Γ. Λιλλήκα:
Πέραν της εισήγησης για καταψήφιση των μέτρων που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η ηγεσία του ΑΚΕΛ μελετά το ενδεχόμενο να εισηγηθεί την έξοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωζώνη ή και τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού.
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, που συνήλθε σήμερα το πρωί και ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα του χθεσινοβραδινού Εurogroup, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος και η έξοδος από την Ευρωζώνη απασχόλησαν τη Γραμματεία, αλλά ανέφερε η Γραμματεία κατέληξε να αφήσει την Κεντρική Επιτροπή να λάβει την τελική απόφαση.
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι μετά από κατά αρχήν ανάλυση των δεδομένων το ΑΚΕΛ θα αντιδράσει στις εκβιαστικές πιέσεις και θα καλέσει τον κυπριακό λαό σε ψύχραιμη, οργανωμένη, συλλογική και πολιτική αντίδραση.
Πρόσθεσε ότι «οι στιγμές απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αντιτίθενται σε αυτές τις μεθοδεύσεις, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μέτωπο αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές».
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε τη δυσφορία του κόμματος του «για τον εκδικητικό και νεοαποικιακό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Τρόικα και το ΔΝΤ το θέμα της Κύπρου».
«Επιχείρησαν και επιχειρούν με βάση ατεκμηρίωτες κατηγορίες να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές επιλογές και εμμονές στην Κύπρο, οδηγώντας τον τόπο και το λαό μας σε καταστάσεις ανάλογες των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου», πρόσθεσε.
Ο κ. Κυπριανού μετέφερε, επίσης, την έντονη δυσφορία του ΑΚΕΛ, επειδή όπως ανέφερε σε μια τόσο σημαντική και κρίσιμη στιγμή για τον κυπριακό λαό και την Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του επέλεξαν μοναχική πορεία.
«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Αναστασιάδης δεν ένιωσε σε καμιά στιγμή την ανάγκη ούτε να διαβουλευτεί, αλλά ούτε και να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα», είπε προσθέτοντας πως «τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το ΑΚΕΛ, αυτό συνέβη» και είπε ότι «ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση αναλαμβάνουν ακεραία την ευθύνη για τις εξελίξεις». Περαιτέρω ανέφερε ότι από μια πρώτη ανάγνωση τα συμπεράσματα είναι δυστυχώς καταθλιπτικά και διατύπωσε τη θέση ότι «η Κυβέρνηση υποχώρησε ατάκτως από τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές της δεσμεύσεις».
«Ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης στη σύσκεψη των Αρχηγών για την οικονομία το περασμένο Σάββατο, είπε πως είναι έτοιμος να αποδεχθεί τις ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να φύγει από το τραπέζι η απαίτηση του ΔΝΤ για κούρεμα καταθέσεων. Τελικά, αποδέχθηκε και τις δύο καταστροφικές απαιτήσεις των δανειστών αλλά και άλλα οδυνηρά μέτρα», είπε αναφέροντας ότι «ο κυπριακός λαός μόλις πριν από 3 εβδομάδες εμπιστεύτηκε τον κ. Αναστασιάδη με το επιχείρημα ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διαπραγματευθεί σκληρά το Μνημόνιο».
«Αντ΄ αυτού, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, αποδέχτηκε τις καταστροφικές τους απαιτήσεις», ανέφερε παρατηρώντας ότι «με το καλημέρα της διακυβέρνησης του, ο κ. Αναστασιάδης αποδείχθηκε πλήρως ανακόλουθος. Έδωσε το πρώτο του τεστ αντοχής στις πιέσεις και απέτυχε».
«Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, ως ΑΚΕΛ θα τα μελετήσουμε άμεσα και θα τοποθετηθούμε για το κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά και ολοκληρωμένα», είπε αναφέροντας πως «για αυτό το σκοπό, το Πολιτικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ θα συνέλθουν αύριο πρωί για να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε αποφάσεις».
Στις 09:00 αύριο Κυριακή θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο και στις 10:30 η Κεντρική Επιτροπή, είπε καταλήγοντας ο κ. Κυπριανού.
Γ. ΛΙΛΛΗΚΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΛΙΡΑ !
Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Λευκωσία την Τρίτη προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας κάνοντας λόγο για συμφωνία που οδηγεί σε εθνική καταστροφή.
Άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε τη λαϊκή εντολή υποσχόμενος βελτίωση των όρων του μνημονίου.
Πρότεινε ,τέλος, διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία ή προεδρικές εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να μελετηθεί και το ενδεχόμενο επιστροφής στη λίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου