Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙ-ΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!

του Άρη Δημητρίου
Η απόφαση του Εurogroup για τη Κύπρο, στη βάση της οποίας θα ακολουθήσει ένα πρωτοφανώς σκληρό μνημόνιο και οι όροι του, το οποίο η Κύπρος, αφού συνομολόγησε την απόφαση του Eurogroup, θα το υπογράψει ως όμηρος ό,τι και να της υπαγορεύσουν οι τροϊκανοί (!!!), δεν είναι απλώς οδυνηρή και επαχθέστατη.
Αντιπροσωπεύει κάτι πολύ χειρότερο.
Συνιστά βιβλική καταστροφή για την Κυπριακή οικονομία και το μέλλον της και οδηγεί στη διάλυση της Κυπριακής κοινωνίας, πράγματα που μπορεί να έχουν και ανεπίστρεπτα οδυνηρές εθνικές προεκτάσεις για την Κύπρο αλλά και για την Ελλάδα.
Το τραγικό στην περίπτωση της Κύπρου δεν είναι ότι θα ολοκληρωθεί και θα επιβληθεί, υπό τους χειρότερους αποικιακούς όρους, έναντι της τροϊκανής χρηματοδότησης, ένα αθλιέστατο .....
μνημόνιο αλλά και ότι για πρώτη φορά θα κληθούν στην πράξη όλοι οι πολίτες της Κύπρου, αλλά και ξένοι καταθέτες, να πληρώσουν ένα επαχθέστατο «χαράτσι», μέσω του άμεσου «κουρέματος» των καταθέσεων τους.
Στην ουσία με την απόφαση του Εurogroup εξουθενώνονται όχι μόνο όλοι, χωρίς εξαίρεση, οι καταθέτες στην Κύπρο αλλά ,στην ουσία, εξοντώνεται και κατεδαφίζεται το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, το οποίο καλώς ή κακώς, αποτελούσε τον μεγάλο βραχίονα της Κυπριακής Οικονομίας!
Η φυγή κεφαλαίων από την Κύπρο θα πάρει, μετά την απόφαση του Εurogroup, τη μορφή όχι μόνο χιονοστιβάδας αλλά και θα μεταμορφώσει, πιθανότατα, την Κύπρο σε οικονομική έρημο, και μάλιστα για πολλά χρόνια, πολύ περισσότερο που το Κυπριακό χρέος θα τιναχτεί σε πρωτοφανή ύψη!
Την ίδια ώρα η συνομολόγηση ανάθεσης σε ιδιωτικό διεθνή ελεγκτικό οίκο της έρευνας για το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο κάθε άλλο παρά αποβλέπει στην εξυγίανση αλλά στην διάλυση του Κυπριακού πολιτικού συστήματος και την ιδιόμορφη εξουθένωση της Κυπριακής οικονομίας, η οποία, καλώς ή κακώς, είχε μια σειρά «ιδιαιτερότητες», τις οποίες το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο σύστημα μέχρι πρότινος εκθείαζε και ενθάρρυνε!
Ταυτόχρονα, η απόφαση του Eurogroup για επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων και μάλιστα κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, θα ξεπουλήσει στην κυριολεξία την Κύπρο και θα την παραδώσει ως «προτεκτοράτο» στο έλεος των πιο αδίστακτων, πολυεθνικών και ιμπεριαλιστικών κύκλων αλλά ίσως και ισχυρών οικονομικών κύκλων της Τουρκίας.
Πέραν αυτών, οι άμεσες οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από τις τραγικές αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο, θα είναι βαρύτατες.
Πρώτη συνέπεια θα είναι να πληγεί ακόμα περισσότερο η εμπιστοσύνη απέναντι στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα εξαιτίας του ρόλου των Κυπριακων τραπεζών στη χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που η ανακεφαλαιοποίηση του καρκινοβατεί και βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.
Δεύτερη συνέπεια θα είναι, επίσης, η περαιτέρω επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας, λόγω των στενότατων δεσμών της με την κυπριακή, αλλά και η εκ των πραγμάτων επιβάρυνση του ελληνικού χρέους, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα για τη μη ανάληψη από το ελληνικό δημόσιο του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Τέλος, είναι πολύ πιθανόν ότι η οικονομική καταστροφή, που θα επιφέρουν οι μνημονιακές αποφάσεις του Εurogroup στην Κύπρο, μπορεί να έχει δραματικές εθνικές συνέπειες όχι μόνο στη μεγαλόνησο αλλά και στην Ελλάδα.
Οι κίνδυνοι να εκβιασθούν για τις δύο, υπό κηδεμονία και μνημονιακή αποικιοποίηση χώρες, επώδυνες εξελίξεις, με λύσεις τύπου Ανάν για το Κυπριακό και διχοτόμηση – συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο είναι εξαιρετικά υπαρκτοί.
Η επιλογή της Κυπριακής κυβέρνησης, του μνημονιακού και φανατικού Ανανιστή Ν. Αναστασιάδη, να συμφωνήσει με την κατάπτυστη απόφαση του Eurogroup, συνιστά μείζον έγκλημα κατά της Κύπρου, που ίσως της επιφέρει τη χαριστική βολή.
Πολιτικά, οικονομικά και εθνικά εγκληματική υπήρξε και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμφώνησε με την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη αφού συνομολόγησε και εφαρμόζει τη μνημονιακή καταστροφή της Ελλάδας, αποφάσισε το μνημονιακό ενταφιασμό και της Κύπρου!!!
Αυτήν την ώρα το πιο ελπιδοφόρο στοιχείο είναι ότι το ΑΚΕΛ εξετάζει τα ενδεχόμενα της εξόδου της Κύπρου από το ευρώ ή του δημοψηφίσματος για το ευρώ.
Αυτήν την ώρα απαιτούνται ενωτικές παλλαϊκές δράσεις και στην Κύπρο και στην Ελλάδα (αλλά και πανευρωπαϊκά) για να σταματήσει τώρα το έγκλημα του Εurogroup, που σημαίνει δεύτερη, μετά το ΄74 και ίσως τελική, Κυπριακή τραγωδία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου